Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z odpadnim jedilnim oljem ravnajmo pravilno

Objavljeno: Sreda, 07.08.2019    Rubrika: Ne spreglejte Sporočilo
Zbiralna posoda za odpadno jedilno olje

Zbiralna posoda za odpadno jedilno olje na ekološkem otoku pri MC Brežice.

Ob pripravi obrokov nam pogosto ostaja odpadno rastlinsko jedilno olje. Ta ostanek je potrebno primerno shraniti in odložiti v najbližjem zbirnem centru za odpadke ali v posebno zbiralno posodo za odpadno jedilno olje.

TRENUTNA MESTA ZA ODDAJO ODPADNEGA JEDILNEGA OLJA V POSAVJU

BREŽICE: zbiralna posoda pri OŠ Brežice, MC Brežice, na ekološkem otoku v Slomškovi ulici, v času akcije zbiranja nevarnih odpadkov v mobilni zbiralnici ali Zbirno reciklažnem centru Boršt.
KRŠKO: zbiralna posoda na ekološkem otoku na parkirišču v bližini OŠ Jurija Dalmatina na Vidmu, pri OŠ Leskovec pri Krškem ter v mobilni zbiralnici v času akcije zbiranja nevarnih odpadkov ali Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad.
KOSTANJEVICA NA KRKI: zbiralna posoda na ekološkem otoku pri OŠ Jožeta Gorjupa v Kostanjevici na Krki in mobilni zbiralnici v času akcije zbiranja nevarnih odpadkov ali Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad.
SEVNICA: Zbirni center za odpadke Sevnica na Savski cesti ali v času jesenske akcije zbiranja nevarnih odpadkov v mobilni zbiralnici.

DOBRO JE VEDETI

Odpadno olje iz gospodinjstev, ki ga zlijemo v kuhinjski odtok, v kanalizacijskih sistemih lahko povzroči kar nekaj nevšečnosti – maši odtočne cevi, onesnažuje vodo in otežuje procese čiščenja na čistilnih napravah. Ob tem je tudi vaba za podgane in druge glodavce, ki se zadržujejo v kanalizacijskih sistemih. Odpadnega jedilnega olja ne smemo zlivati v naravo, saj se težko in dolgotrajno razgrajuje.

Vir: Komunala Sevnica
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki