Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

3. Muflončkov turnir v Radečah

Objavljeno: Ponedeljek, 18.03.2019    Rubrika: Nogomet Bralci pišejo
3. Muflončkov turnir v Radečah

NK Radeče A - 2. mesto

Športna dvorana v Radečah je minulo soboto gostila mlade nogometaše selekcije U-8 (letniki 2011 in 2012) in v popoldanskem času še U-10 (letniki 2009 in 2010), gostitelji, Nogometni klub Radeče pa so tekom celotnega dne, ko je potekal 3. Muflončkov turnir, razporedili zanimive tekme, prijetno druženje in ustvarjanje zdravega, športnega duha med nogometaši na parketu, njihovimi spremljevalci in tudi gledalci na tribunah.

Osem sodelujočih ekip je bilo razdeljenih v dve skupini: skupino A so sestavljali NK Rudar Trbovlje A, ND Posavje Krško B, NK Hrastnik in NK Radeče B, znotraj skupine B pa so brcali NK Rudar Trbovlje B, ND Posavje Krško A, NK Radeče A in NK Vransko ter se nato glede na dosežen uspeh znotraj skupine, v katero so bili razvrščeni, pomerili z ekipami druge skupine.
3. Muflončkov turnir v Radečah

NK Radeče B - 6. mestoPri mlajših nogometaših, ki svet njihovega priljubljenega športa šele dobro osvajajo, tekmovalni duh ni bil toliko izrazit (četudi si je seveda vsaka ekipa prizadevala za čim višjo uvrstitev) kot sta bila denimo druženje, navezovanje stikov s športniki sosednjih klubov in zabava v sproščenem vzdušju. Kot najboljša se je z osvojenim prvim mestom izkazala ekipa NK Rudar Trbovlje A, za katerimi so bili drugouvrščeni člani ekipe NK Radeče A in tretji ND Posavje Krško A.

Pokale za prva tri mesta je podelil predsednik Medobčinske nogometne zveze Celje, Vlado Močnik.

Ekipa NK Radeče A je odličen uspeh, 2. mesto, dosegla v postavi Benjamin Bizjak, David Tokalić, Dominik Krajšek, Lan Sotlar, Luka Barachini, Anik Čatipi in Tim Ribič, sedmerico mladih športnih nadobudnežev pa je – kot sam zase govori rezultat – odlično pripravil njihov trener Jernej Čeh. Dobro se je odrezala tudi ekipa NK Radeče B, katera je zasedla šesto mesto v sestavi Nai D. Grahek, Žiga Groznik, Vili Žnidaršič, Juš Kočar, Amar Hairlahović, Luciano Plaznik, Tim Dervišević in Mark Debevec, tudi pod trenerskim vodstvom Jerneja Čeha.

V popoldanskem času je bila borbenost na parketu radeške športne dvorane že za odtenek vidnejša. Pomerili so se dečki, stari 9 in 10 let, prav tako preko osnovnih tekem za razvrstitev v skupini A (Rudar Trbovlje A, NK Slatina B, NK Hrastnik in NK Štore) in B (Rudar Trbovlje B, NK Slatina B, NK Radeče in NK Vransko) in nato za končna mesta na turnirju.

Zadnji dve tekmi sta bili za navijače na tribunah še posebej zanimivi, saj ob izenačenem rezultatu v napetem obračunu za tretje mesto ni manjkalo kazenskih strelov s strani obeh sodelujočih ekip. Po izvajanju kazenskih strelov je domače moštvo vendarle moralo priznati premoč nogometašem iz ekipe NK Rudar Trbovlje A in Radečani so tako osvojili pregovorno nehvaležno četrto mesto.

Radeško ekipo sestavljali Tim Smrke, Nik Zupančič, Bor Rainer, Anže Brenkuš, Gal Žnidar, Žan Volčič, Taj Šunta, Vid Čeč in Amadej Tratar, pod budnim očesom trenerja Nejca Ribiča.

Zadnja tekma popoldneva je potekala med ekipama NK Štore in NK Slatina A. Finalni obračun je z rezultatom 1:0 dobila ekipa NK Štore in ob zaključku nogometnega sobotnega dne je sledila še razglasitev – najboljšim je pokale podelil Jure Rainer, predsednik NK Radeče. Prejeli so jih člani NK Štore za osvojeno 1. mesto, člani NK Slatina A za 2. mesto in člani NK Rudar Trbovlje A za 3. mesto.

Za čim bolj pravično sojenje so skrbeli štirje sodniki iz domačega kluba. Obe selekciji sta posamične tekme v trajanju 12 minut igrali po enakih pravilih in pod enakimi pogoji, le mlajša je imela za številko manjšo žogo v obdelavi kot starejša, pri prav vseh ekipah pa je bil poudarek na spoznavanju in upoštevanju poštene igre in spoštljivega medsebojnega odnosa, kar predstavlja temelj za nadaljnje kvalitetno in korektno delovanje v nogometnem svetu, ne glede na to, ali je/bo posameznik aktiven kot športnik, sodnik, organizator.

Nogometaši sedmih različnih klubov so tako preživeli prijeten športen dan v Radečah, kjer se je na osrednjem športnem prizorišču razporedilo približno 160 otrok, tekom celotnega dne pa tudi podobno številčni gledalci. Muflončkov turnir je bil letos izveden tretjič zapored, ob znatni podpori gledalcev, ki so s spodbujanjem s tribun ustvarjali zdrav športen duh, prav tako pa so ključno vlogo pri sami organizaciji solidno obiskanega športnega dogodka odigrali starši mladih nogometašev, vključenih v Nogometni klub Radeče, ter nekateri sponzorji in donatorji.

Doroteja Jazbec
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

17.06.2019 | Redakcija

Replika kapele Božjega groba

05.05.2020 | Redakcija

Edinstven rudniški števec