Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Boštjan Preskar jutri na svetovno malonogometno prvenstvo Socca World Cup 2019

Objavljeno: Četrtek, 10.10.2019    Rubrika: Nogomet Sporočilo
IMG_20191008_211029
V torek je na Kodeljevem potekal še zadnji zbor slovenske malonogometne reprezentance, v kateri je tudi Brežičan Boštjan Preskar, preden se ta poda na svetovno malonogometno prvenstvo Socca World Cup 2019 na Kreto.

Fantje potujejo v Grčijo v petek, v soboto pa se začnejo že prve tekme prvenstva. Slovenijo bomo na prvi skupinski tekmi spremljali v ponedeljek, 14. oktobra, ob 13. uri, ko se bo pomerila proti reprezentanci Pakistana. Vse tekme Slovenije bo v živo prenašal Šport TV 1.
 
Boštjan_Preskar_foto_Aleš_Cipot_fotolens.si

Igralci so se v preteklem mesecu in pol dobili na nekaj treningih in dveh prijateljskih tekmah. Selektor Miran Vovk je že na prvem treningu napovedoval, da bo sestava reprezentance močna. »V vsakem primeru smo močni, bo pa veliko odvisno tudi od kakovosti nasprotnikov, ki jih zelo malo poznamo. Mislim, da se je pokazalo, da bomo imeli zelo homogeno reprezentanco brez velikih zvezdnikov, kar je s stališča vodenja zelo dobro. Tako bomo pokazali naš karakter, našo trmo, naše srce in mislim, da bo to dovolj, da bomo premagovali tudi boljše nasprotnike,« je poudaril Vovk.  
 
Po treningu se je reprezentanca na druženju zbrala v Nogometni hiši zabave, kjer jim je vodstvo podalo še zadnje napotke glede potovanja. Vedran Smiljanić je nato fantom razkazal sodobno središče Nogometne hiše zabave, kjer se združi zgodovinska vrednost slovenskega nogometa skozi zabavne tehnologije. »Podpiramo vse, kar je povezano z nogometom. V prvi vrsti približujemo nogomet mladim in Slovenska malonogometna zveza je ena tistih, ki nogomet najbolj popularizira, zato smo se tudi odločili, da pristopimo k tem projektu in jih podpremo pred odhodom na svetovno prvenstvo,« je povedal Smiljanić.

Vir: SMZ
 
« Nazaj na seznam