Časopis za pokrajino Posavje
20.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežičane poraz v Radomljah oddaljil od 2. mesta, Krčani so si dokončno zagotovili obstanek

Objavljeno: Nedelja, 16.05.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
187480346_5476379052433971_7103737452303145225_n

Prizor s tekme med Radomljami in Brežicami (foto: Ado Hotić)

Po sobotnem porazu v Radomljah, prvem na zadnjih sedmih tekmah, so možnosti nogometašev Brežic za končno 2. mesto in uvrstitev v dodatne kvalifikacije za 1. SNL zdaj veliko manjše. Dva kroga pred koncem namreč za drugouvrščeno Krko iz Novega mesta zaostajajo 4 točke. Kalcer Radomlje so si z zmago 2:0 proti NK Brežice Terme Čatež tudi uradno zagotovile povratek med prvoligaške klube.

Radomlje odločile tekmo v pičlih dveh minutah

Tekma je bila odločena v pičlih dveh minutah, najprej je v 21. minuti zadel Luka Cerar, dve minuti kasneje pa je Anže Pišek iz 11-m potrdil končno zmago in naslov prvaka 2. SNL ter uvrstitev v 1. SNL. Brežičanom tako tudi v osmem poskusu ni uspelo premagati Radomljanov. Za še kak prejet gol več je najbolj zaslužen brežiški čuvaj mreže Tim Kruljac, ki je nekajkrat izvrstno posredoval, na drugi strani pa so si tudi gostje iz Brežic pripravili nekaj lepih priložnosti, a so vse ostale neizkoriščene. Brežiški nogometaši so dve tekmi pred koncem sezone spet na 4. mestu in z 38 točkami (toliko jih ima tudi lendavska Nafta, ki pa je zaradi boljše gol razlike pred njimi) za (velike) 4 točke zaostajajo za drugouvrščeno Krko, ki ima tako lepe možnosti, da zaigra v dveh dodatnih tekmah proti devetouvrščenemu iz prve lige (to bo verjetno še vedno aktualni prvak Celje) in si skuša priigrati uvrstitev v 1. SNL v prihodnji sezoni. Brežice v sredo igrajo še zadnjo domačo tekmo proti kranjskemu Triglavu (ob 19. uri), ki bo po dolgem času spet odprta za gledalce (iz kluba so sporočili, da se jih bo lahko zbralo do 250), sezono pa bodo naslednji konec tedna zaključile v gosteh proti Biljam. Dve zmagi bi jih sicer še lahko ohranili v boju za 2. mesto, a Krka ne sme več zmagati, tu pa je tudi še Nafta, ki prav tako upa na ugoden razplet.

Krško v "derbiju" lige za obstanek do točke in potrditve igranja v 2. SNL tudi v naslednji sezoni

Nogometaši NK Krško so v sobotnem poznem popoldnevu igrali domačo tekmo proti Jadranu Dekani, ki je na lestvici točko pred njimi in vodi v ligi za obstanek. Tekma se je končala z 1:1, strelca sta bila Žiga Ribič za domačine v 11. minuti in Robert Pušaver, ki je v preteklosti že igral za Krško, za gostujoče moštvo v 47. minuti. Krško je s tem prišlo do 23. točke v tej sezoni in še naprej zaseda skupno 10. mesto v 2. SNL oz. 2. v ligi za obstanek. Osvojena točka pomeni, da si je tudi praktično zagotovilo igranje v drugi ligi v sezoni 2021/2022. V sredo krški nogometaši igrajo še v Beltincih, konec tedna pa sezono zaključijo doma proti ravenskemu Fužinarju.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte