Časopis za pokrajino Posavje
12.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežičani podaljšali niz zmag na štiri, Krčani doma prejeli pet golov

Objavljeno: Nedelja, 13.09.2020    Rubrika: Nogomet Redakcija
2_snl_krsko_roltek_dob (77)

Krški nogometaši v zadnjem krogu niso imeli razlogov za veselje (foto: arhiv PO).

V 6. krogu 2. slovenske nogometne lige sta bila posavska kluba polovično uspešna. Nogometaši NK Brežice Terme Čatež so gostovali v Goriških Brdih in zmagali z 2:0, igralci NK Krško pa so na domači tekmi morali priznati premoč Radomljam (2:5).

Brežiški nogometaši, ki jih vodi Rok Zorko, so, kot kaže, v zelo dobri formi, saj so zmagali že na četrti zaporedni tekmi (slavili so v zadnjih treh krogih 2. SNL, prav tako so zmagali v 1. krogu Pokala Slovenije), še več, na teh tekmah so zadeli osemkrat, prejeli pa niti enega zadetka! Potem ko so zabeležili dve odmevni zmagi proti lanskima prvoligašema Rudarju iz Velenja in Triglavu iz Kranja, so tokrat suvereno opravili še z Brdami. Zadela sta Matic Predanič (11-m) v 51. minuti in Ester Sokler v 80. S tretjo zaporedno zmago v ligi in trenutno desetimi točkami so se zavihteli na 6. mesto oz. v zgornji del lestvice.

Krški nogometaši, pod vodstvom trenerja Iztoka Kapušina, so v tem krogu doma visoko izgubili proti Kalcer Radomljam. Po prvem polčasu je bilo še 1:1 (za domače je zadel Mateo Smiljanić), v drugih 45 minutah pa so Krčani prejeli kar štiri zadetke (bolje rečeno, tri, enega so si dali sami), Antonio Đurić je malo pred koncem samo še ublažil poraz (2:5).

Kot že omenjeno, so Brežičani po šestih odigranih krogih na 6. mestu drugoligaške lestvice, na kateri je 16 klubov, za vodilnimi Radomljami zaostajajo pet točk. Krško je s sedmimi točkami štiri mesta za njimi, na 10. V naslednjem, 7. krogu, ki bo že sredi tega tedna, Krško gostuje v Beltincih, Brežice pa igrajo doma proti ptujski Dravi.

R. R.
« Nazaj na seznam
»