Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežice in Krško konec tedna začenjata novo sezono v 2. slovenski nogometni ligi

Objavljeno: Sreda, 28.07.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
209067451_2054321424718356_1970682231214402387_n

Med pripravami na novo sezono: nogometaši NK Brežice Terme Čatež ...

Ta konec tedna se začne nova sezona 2. slovenske nogometne lige, v kateri bosta tudi tokrat nastopala dva posavska kluba - NK Brežice Terme Čatež in NK Krško. Za Brežičane, ki so v prejšnji sezoni prijetno presenetili in bili skoraj do zadnjega v igri celo za napredovanje v najvišji rang tekmovanja, na koncu pa osvojili 5. mesto, bo to že šesta zaporedna sezona, za Krčane, ki so bili na koncu 10., pa tretja zaporedna v 2. SNL.

Oba kluba smo prosili, da nam posredujeta nekaj informacij glede priprav in kadrovanja pred novo sezono.

Brežice so se morale soočiti z veliko odhodi, v novo sezono gredo z izredno mlado ekipo

Kot zatrjuje predsednik NK Brežice 1919 Peter Gramc, so brežiški nogometaši dobro pripravljeni na naslednjo sezono. "Kljub temu da je prišlo do veliko odhodov, načrtovanih in nenačrtovanih, smo sestavili konkretno ekipo, ki bo lahko posegla po najvišjih mestih. Imamo izredno mlado ekipo, ki ima ogromen potencial. V ekipi imamo dva igralca, ki sta letnika pod 2000, vsi ostali so nad 2000. Priključili smo tudi šest mladincev, na katere resno računamo, da bodo v prihajajoči sezoni zablesteli na velikem odru," je pojasnil Gramc.

Kapetan Brežičanov za naslednjo sezono bo Žan Luka Kocjančič, trener članske ekipe pa Željko Mitrakovič, nekdanji slovenski reprezentant. V tem prestopnem roku je klub zaznamovalo veliko odhodov. Iz Brežic so odšli: Blaž Urh (odšel v NK Tabor Sežana), Tin Martič, (NK Aluminij), Marko Felja (NK Krka), Andraž Lipec (NK Krka), Žiga Jurečič (NK Krka), Domagoj Hasan (NK Krka), Tomaž Zakrajšek (NK Krka), Berat Bečiri, Matic Predanič (NK Krško), David Škrbec (Avstrija), Robert Drugovič, Agon Pajaziti (Kosovo), Timotej Rešetič (NK Posavje Krško) in Gaber Petric (Ilirija), David Božič pa je zaključil z nogometno kariero. Članski ekipi so bili iz vrst mladincev in kadetov priključeni: Andraž Ruedl (2004), Andraž Kerič (2003), Domen Bajs (2004), Nik Geč (2004), Luka Juhart (2004) in Nikola Regovič (2004). Andraž Ruedl in Andraž Kerič sta že v lanski sezoni okusila igranje v 2. SNL, letos pa se nanju računa še toliko bolj.

Že znane okrepitve za sezono 2021/2022 so: Rok Gorenc (prišel iz NK Posavje Krško, 2001), Sebastian Lesjak (NK Krško, 2000), Matic Mrvič (NK Krško, 2001), Marko Mitrović (NK Domžale, 2002), Marin Vujčić (HNK Hajduk), Nikola Marić (NK Vodice), Dragan Brkić (FK Alfa Modriča) in Duje Biuk. Od lani v klubu ostajajo: Tim Kruljac (1996), Vid Goričar (1999), Filip Sivonjić (2001), Gaber Vizlar (2001) in Žan Luka Kocjančič (2000). V NK Krka je odšel tudi pomočnik trenerja Slaviša Dvorančič. "V klubu smo seveda presenečeni nad vsemi odhodi v NK Krka, kljub temu da so bili vsem igralcem ponujeni enaki ali boljši finančni pogoji. Kljub temu želimo vsem fantom vse dobro na njihovi nadaljnji nogometni poti," so ob tem zapisali na spletni strani brežiškega kluba.

Tudi ekipa Krškega doživela kar nekaj sprememb, v novi sezoni z dvema trenerjema

216885353_875545666427031_3777629393131094597_n

... in nogometaši NK Krško

Kot so nam povedali v NK Krško, se je člansko moštvo v juliju intenzivno pripravljalo na novo sezono in borbo s konkurenco v 2. SNL. V poletnem prestopnem roku je ekipa doživela kar nekaj sprememb, saj je njihove člane zapustilo kar nekaj igralcev, zato so bili primorani poiskali okrepitve. V članskem moštvu NK Krško so ostali igralci, ki so v preteklosti obiskovali domačo nogometno šolo, in sicer Jure Ribič, Žiga Ribič, Primož Vidmar, Mateo Smiljanič in Martin Vrdoljak. V poletnem prestopnem roku se je članom pridružil domačin Matic Predanič, ekipi pa sta se pridružila tudi mlada upa iz mladinske šole NK Krško Nik Gorenc in Borna Kauzlarić. V ekipi je ostal tudi Jaka Korošec, ki pričenja drugo sezono v Krškem.

Ekipo so okrepili tudi Matteo Tomiček (prišel iz ND Gorica), Blaž Stopar (NK Olimpija), Erwin Tiganj (Spittal, Avstrija), Ognjen Bubnjević (NK Krka), Žan Baskera (posojen iz Olimpije), Matic Kurent (NK Domžale), Ante Banić (HNK Gorica), Jurica Jurčec (GNK Dinamo Zagreb), Mateo Barać (Junak Sinj), Kristijan Stanić (Zrinjski Mostar), Jurica Lovrić (U.D.H.S.A., Španija), Sandro Zukić (U.S.D. Adriese, Italija). Ekipo so poleti zapustili: Ivan Pranjić (odšel v NK Krka), Luka Anković, Petar Dodig, Jetmir Torra, Luka Radić, Mateo Branilović, Marin Glavaš, Matic Mrvič (NK Brežice 1919), Sebastian Lesjak (NK Brežice 1919), Luka Pejović, Lovre Petrović, Luka Rajačić, Matko Kramer (konec posoje iz Lokomotive Zagreb), Filip Černak (konec posoje iz FK Senica Slovaška) in Josip Krznarić (NK Krka). Ob koncu minule sezone je klub sporazumno prekinil sodelovanje z dosedanjim glavnim trenerjem Damijanom Romihom. Nova trenerja članske ekipe bosta Aljaž Leskovar in Darijan Matić, tudi nekdanji slovenski reprezentant. "Glavni cilj NK Krško je ponujati priložnost mladim in perspektivnim igralcem, hkrati pa se želimo uvrstiti v zgornji del lestvice 2. SNL," so še dejali v krškem klubu.

Brežiški nogometaši novo sezono začenjajo v soboto zvečer ob 19.00 doma proti Fužinarju, krški pa v nedeljo ob 17.30 na gostovanju v Lendavi pri Nafti. Posavski derbi je predviden šele v 15. krogu oz. na polovici prvenstva, ko se bosta 7. novembra oz. tisti vikend kluba pomerila v Brežicah, maja prihodnje leto pa se bo sezona 2. SNL zaključila s posavskim dvobojem v Krškem.

R. R., foto: FB NK Brežice 1919 in NK Krško

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»