Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dijaki SIC Brežice so presenetili s prisotnostjo na evropski nogometni tekmi svojega vrstnika Marka Kerina

Objavljeno: Petek, 26.05.2023    Rubrika: Nogomet Bralci pišejo
20230524_153722

Dijaki SIC Brežice s profesorjema

V sredo smo si v živo ogledali tekmo evropskega prvenstva v nogometu (v kategoriji do 17 let) med Slovenijo in Italijo, ki je potekalo v mestu Telki pri Budimpešti. Glavni namen udeležbe skupine dijakov in profesorjev na tekmi je bil presenetiti našega dijaka s SIC Brežice, Marka Kerina, iz 1. Ae-oddelka. Mark je izvrsten nogometaš, ki je celotno tekmo igral v prvi postavi, kljub temu da je leto mlajši od drugih igralcev. 

Po začetni smoli (izključitev vratarja iz naše ekipe) je bilo čutiti premoč nasprotnikov. V prvem polčasu so se slovenski igralci in obramba, z Markom na čelu, uspešno branili in zadržali začetnih 0:0. V drugem polčasu pa je bilo čutiti premoč, ki so jo imeli Italijani z igralcem več. Premagali so nas z rezultatom 3:0, a so po razpletu druge tekme, prav tako kot Slovenija, odšli domov brez nadaljnje uvrstitve v četrfinale, kamor sta se uvrstili Španija in Srbija.
20230524_190440

Mark Kerin in Blaž Milar


Naša šola je dogodek finančno podprla in s plačilom prevozov omogočila ogled tekme v živo. Udeleženi dijaki so za to izkušnjo zelo hvaležni.

Profesorja: Blaž Milar in Karmen Štefanič
« Nazaj na seznam
»