Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobrodelni nogometni turnir na Blanci

Objavljeno: Ponedeljek, 16.10.2023    Rubrika: Nogomet Redakcija
Nogometni turnir na Blanci

Sodelujoči na dobrodelnem nogometnem turnirju, ki se je zaključil v večernih urah.

V Športni zvezi Sevnica (ŠZS) so tudi letos ob dnevu slovenskega športa organizirali dobrodelni nogometni turnir v športnem parku Alojzija Lenčka na Blanci. Sodelovalo je pet ekip.

Zaradi dežja v septembru (na dan slovenskega športa 23. septembra) sta ŠZS in ŠD Blanca dobrodelni nogometni turnir izvedla 13. 10. 2023. Po izredno korektnem športnem igranju, kjer je za red na igrišču skrbel izkušeni sodnik Danijel Lindič, je prvo mesto osvojila ekipa NMP ZD Sevnica pred policisti PP Sevnica. Tretje mesto je osvojila ekipa ŠD Blanca, četrto mesto Športna zveza Škocjan in peto mesto ekipa Športne zveze Sevnica. Najboljši strelec turnirja je bil Alen Rožič ( PP Sevnica) in najboljši golman Tilen Škoda (NMP ZD Sevnica). Naziv najstarejšega igralca je dobil še vedno športno aktiven Jože Žibert.

Nogometni turnir na Blanci, cek

Dobrodelna sredstva so bila predana predsedniku Društva invalidov Sevnica Francu Boltetu.

Po zaključenem tekmovanju na travnatem nogometnem igrišču in pred prijetnim druženjem vseh prisotnih so župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, poslanec v DZ RS Tomaž Lisec, predsednik KS Blanca Marjan Ločičnik in podpredsednik ŠZS Alen Žičkar podelili zaslužena odličja. Nogometni turnir je imel dobrodelno noto, zato je predsednik ŠZS Miran Grubenšek izročil ček za 1000 eur Francetu Boltetu, predsedniku Društva invalidov Sevnica. Zbrana sredstva so prispevali igralci sodelujočih ekip in nekaj podjetnikov iz sevniške občine, ki jim šport v Sevnici in dobrodelnost nekaj pomenita.

»Upravni odbor Športne zveze Sevnica se vodstvu Športnega društva Blanca in vsem sodelujočim iskreno zahvaljuje za pomoč, da je prireditev dosegla svoj namen,« je sporočil predsednik sevniške športne zveze Miran Grubenšek.

S. R./Vir: ŠZS

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam