Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Drugoligaši konec tedna štartajo v skrajšano pomlad

Objavljeno: Četrtek, 18.03.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
NK Brežice 1919

Brežiška enajsterica na zadnji pripravljalni tekmi (foto: NK Brežice)

Konec tedna se po petih mesecih, odkar je bil predčasno prekinjen jesenski del, nadaljuje tekmovanje v 2. slovenski nogometni ligi. Drugoligaši so jeseni odigrali 12 krogov, zdaj pa bodo odigrali le še tri, nato pa se bo liga razdelila na dva dela – na ligo za prvaka in ligo za obstanek, vsaka s po osmimi klubi. Četrtouvrščeni Brežičani bodo v soboto gostili Vitanest Bilje, enajstouvrščeni Krčani pa bodo v nedeljo gostovali v Šmartnem.

Lahko Brežice ponovijo sanjsko jesen?
 
Brežičani so bili jeseni hit prvenstva, v 12 krogih so zbrali 26 točk in odšli na predčasen zimski odmor na 4. mestu na lestvici. »Na spomladanski del sezone smo dobro pripravljeni. Sledi še zadnji teden treningov in potem se gre zares. Čakajo nas tri zahtevne tekme (Bilje, Šmartno, Krško), potem pa še sedem tekem v borbi za prvaka,« pravi predsednik kluba Peter Gramc. Člansko moštvo, ki ga je pred koncem leta zapustil prvi strelec Ester Sokler, se je sicer kar okrepilo, prišla je šesterica novincev: 21-letni branilec Žan Luka Kocjančič je prišel v Brežice iz ND Primorje Ajdovščina, bil je tudi član Triglava in Domžal, kalil pa se je tudi pri Heerenveenu na Nizozemskem; 24-letni napadalec Berat Bečiri, ki se je rodil na Danskem, igral pa tudi za mlado (U21) reprezentanco Albanije, je prišel iz velenjskega Rudarja, pred tem je igral še pri Triglavu iz Kranja, poskusil je tudi v makedonskem prvoligašu Škendija; vratar Vid Goričar je nogometno pot pričel v NK Krško, v Brežice pa prihaja iz hrvaškega kluba NK Sutla; 22-letni napadalec Gaber Petric je prišel iz Triglava, Brežice so njegov četrti članski klub; 24-letni obrambno usmerjeni vezist David Škrbec prihaja s Ferskih otokov, kjer je igral za klub KI Klaksvik, sicer pa je nogometno pot začel v Novem mestu in jo nadaljeval pri ljubljanskem Bravu; šesti pa je 20-letni branilec Tomaž Zakrajšek, ki prihaja z Drnovega in je nogometno pot začel pri NK Krško, za katerega je odigral 21 tekem v 1. SNL, nazadnje pa je igral v Avstriji pri klubu SV Frauental. Gramc se zaveda, da bo odličen jesenski del prvenstva težko ponoviti, a poudarja, da bodo ostali zvesti svojim smernicam: »V Brežicah se bo igral razvojni nogomet, ne glede na rezultat, pod taktirko Rok Zorka in Slaviše Dvorančiča pa je vse možno, pustimo se presenetiti.« Pa rezultatski cilj? »Vsako tekmo igrati najbolje, kar v danem trenutku zmoremo. Boriti se za vsak centimeter, za vsako žogo, za vsako točko. V kolikor bomo to naredili, bomo zadovoljni ne glede na izkupiček.«
 
Krško v boj za prvo osmerico
 
Članska ekipa NK Krško

Krška članska ekipa za spomladanski del (foto: NK Krško)

V NK Krško, kjer so jeseni zbrali le enajst točk, kar je zadostovalo za prav tako 11. mesto na lestvici, je v zimskem prestopnem roku prišlo do kar številnih sprememb. »Kljub oteženem prestopnem roku in odhodu nekaterih igralcev se je članski ekipi pridružilo kar nekaj starih znancev NK Krško, ter igralci iz drugih sredin,« so sporočili iz kluba. Iz jesenskega dela prvenstva so v klubu ostali Mateo Smiljanič, Matic Mrvič, Jaka Korošec, Luka Radić, Matko Kramer, Marin Glavaš, Luka Anković, Ivan Pranjić, Martin Vrdoljak, Luka Rajačić in Lovre Petrović. Članskemu moštvu so se pridružili domačini Jure Ribič, Žiga Ribič, David Bučar, Primož Levičar, Tomaž Kožar, Primož Vidmar in Primož Grilc, pa tudi Nik Gorenc in Danis Muratović, sicer še člana mladinske ekipe, ki se bori za preboj v 1. slovensko mladinsko ligo. Od drugod so prišli Sebastian Lesjak, Rocco Ćoza, Luka Pejović, Josue Ulrich Ntoya, Josip Krznarić, Mateo Branilović, Petar Dodig, Filip Černak in Jetmir Torra. Strokovni štab ostaja isti: trener članske ekipe je Damjan Romih, kondicijski trener Primož Četrtič in trener golmanov Siniša Idrizi. Dokaj mlada krška ekipa bo lovila preboj v ligo za prvaka oz. osmo mesto, za katerim zaostaja za štiri točke. »Cilj NK Krško je ponujati priložnost mladim in perspektivnim igralcem, čemur bomo v prihodnje posvečali največ pozornosti,« poudarjajo v klubu.
 
Posavski derbi, ki ga jeseni zaradi prekinitve tekmovanja nismo dočakali, je na sporedu v soboto, 3. aprila, v Brežicah.
 
P. P.

Članek je objavljen v novem Posavskem obzorniku.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam