Časopis za pokrajino Posavje
3.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Drugoligaški nogomet bodo gledali tako v Krškem kot v Brežicah

Objavljeno: Četrtek, 18.07.2019    Rubrika: Nogomet Redakcija
IMG_3970

Z enega zadnjih treningov članske ekipe NK Krško (foto: NK Krško)

Minuli konec tedna so v novo sezono že štartali nogometni prvoligaši, zadnji julijski konec tedna pa se bo pričela še nova sezona v drugi slovenski nogometni ligi. V 16-članski druščini ima Posavje kar dva predstavnika – NK Krško in NK Brežice Terme Čatež.

KRŠKA EKIPA POŠTENO PREVETRENA

Krčani se po štirih letih igranja v slovenski nogometni eliti vračajo v 2. SNL. »Sestavljamo ekipo, s katero želimo ljubiteljem nogometa v Krškem, Posavju in širše ponuditi čim več nogometnih užitkov. Zavedamo se, da če si želimo zgolj obstanka v 2. SNL, se kaj lahko pripeti borba za obstanek, zato smo si postavili višje cilje. Naredili smo okostje ekipe, ki se bo gradila postopoma, ponovno želimo omogočiti domačim igralcem, da se skozi mlajše selekcije naravno priključijo prvemu moštvu,« pravi predsednik kluba Zoran Omerzu.

Članska ekipa je po izpadu iz prve lige doživela velik osip, jedro ekipe naj bi sestavljali doma vzgojeni igralci Marko Zalokar, Tomaž Zakrajšek, Žan Florjanc in Ester Sokler. Do sedaj so se NK Krško pridružili: Srpak Filip, Žabec David, Čirjak Lovre, Marcijuš Jan, Mlinar Tilen, Dadić Luka, Puškarić Marko, Šolčić Zlatko, Fortuna David, stari znanec Štefanac Luka in povratnik po poškodbi, domačin Jurečič Žiga. Ekipi so priključili tudi nekaj mladincev, z nekaj igralci se še dogovarjajo. Na mesto glavnega trenerja so v klubu imenovali Brežičana Iztoka Kapušina, ki je v klubu tudi vodja mladinske nogometne šole, v štabu ostaja kondicijski trener in fizioterapevt Primož Četrtič, novi trener vratarjev je Siniša Idrizi.

»Rezultati na prijateljskih srečanjih so pokazali, da bomo nuklearci predstavljali prijetno osvežitev v drugoligaški druščini. To so začutili tudi ljubitelji nogometa v Posavju, ki so si nekaj prijateljskih tekem ogledali v zares lepem številu,« pravi Omerzu. Do začetka prvenstva čakata ekipo Krškega še dve pripravljalni tekmi, zadnja bo v nedeljo, 21. 7., ob 18:00 v Kidričevem, proti prvoligašu Savdske Arabije Al Wehda. Prva prvenstvena tekma v novi sezoni pa bo v nedeljo, 28. julija, ob 17.30 na krškem stadionu proti lani tretjeuvrščeni ekipi 2. SNL NK Radomlje. V prodaji so že sezonske vstopnice (več o tem si lahko preberete na klubski spletni in FB strani, v klub tudi že vpisujejo nove člane - mlade nogometaše od 7. leta dalje. Kontakt in informacije na anze.urbanc@nkkrsko.com ali 040 231 392.
 
»V NK Krško že nestrpno čakamo 100. obletnico kluba, ki jo želimo obeležiti kot slovenski prvoligaš. Ponovno želimo slediti cilju, da priključujemo igralce naše nogometne šole v člansko moštvo. Gojiti želimo všečno in napadalno igro. Eden od ciljev NK Krško pa je tudi ustanovitev nogometne akademije,« zaključuje Omerzu.
 
BREŽIČANI SO V JUBILEJNEM LETU

prva-pripravljalna-tekma-155

Brežičani so že odigrali nekaj pripravljalnih tekem (foto: NK Brežice).

V NK Brežice Terme Čatež bodo po težko izborjenem obstanku v ligi v četrto zaporedno drugoligaško sezono vstopili že dan prej, 27. julija, z gostovanjem pri lendavski Nafti. Za cilj sezone so si zastavili uvrstitev do 10. mesta. »Glede na to, da ima klub NK Brežice Terme Čatež najmanjši proračun v 2. SNL, saj le-ta dosega 80.000 evrov, smo ponosni, da s pravo strategijo in trdim delom dosegamo cilje in pričakovanja,« pravi predsednik kluba Jure Pezdirc.

Pogodbo o sodelovanju z NK Olimpija so podpisali tudi za sezono 2019/20. Na podlagi tega so za trenerja dobili Vita Butorca, ki je prišel iz mladinske šole NK Dinamo, poleg tega so iz Olimpije dobili tudi igralca Luko Duvnjaka in Lekaja Lazerja. V kadru je sicer nekaj domačih igralcev (Matej Mirkac, David Božič, Marko Felja, Luka Filip, Jure Babnik, Robert Drugovič, Matevž Derenda) in nekaj tujcev (Petar Turković, Matija in Luka Soldo, Vinko Brumen), ki se jim priključuje tudi nekaj mladincev. V sodelovanju s švicarsko športno agencijo imajo na preizkušnji še dva igralca. »Ob igralcih iz NK Olimpija in tujine želimo graditi klub na lastnih kadrih, tako iz mladinskega pogona kot tudi na igralcih iz lokalnega okolja. Tujci morajo biti dodana vrednost klubu, ki praznuje 100-letnico in je osmi najstarejši nogometni klub v državi,« pravi Pezdirc.

Sicer pa bodo letos skupaj z Občino Brežice in sofinanciranjem Ministrstva za šolstvo uredili reflektorje na glavnem igrišču, tako da se bodo tekme in treningi lahko izvajali tudi v večernih urah. Stoletnico nogometa v Brežicah bodo praznovali 7. septembra s celodnevno prireditvijo, katere krona bo – kot upajo, že pod reflektorji – tekma z NK Olimpija in koncert po njej.
 
Prvi posavski drugoligaški derbi se sicer obeta šele 22. septembra v Brežicah.

P. P.
 
« Nazaj na seznam