Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ekipa ŠTD TONFA na svetovnem policijskem turnirju v futsalu

Objavljeno: Sreda, 23.10.2019    Rubrika: Nogomet Bralci pišejo
slika 1.1
Drugi teden v oktobru se je futsal ekipa Športno-turističnega društva TONFA udeležila 37. svetovnega policijskega turnirja v futsalu – WPIST. Turnir, na katerem v zadnjih letih lahko igrajo vsi javni uslužbenci, je največji tovrstni turnir na svetu. Ekipa iz Brežic, ki jo sestavljajo policisti policijske postaje Brežice, se je turnirja udeležila že šestič, vendar prvič v kategoriji 35+ let. Turnir je potekal od ponedeljka, 7. 10. 2019, do petka, 11. 10. 2019, na Nizozemskem, in sicer v mestih Groenlo, Eibergen in Lichtenvoorde.

slika 7
Ekipa ŠTD TONFA je nastopila v skupini G. Začela je odlično in premagala domačo ekipo Kmar Utrecht z rezultatom 1:0. Tudi v nadaljevanju so člani ekipe prikazali všečno igro in nanizali še štiri zmage proti ekipam CS Atletic Straseni iz Moldavije, IPA N. France iz Francije, IPA Region Biala Podlaska iz Poljske in Alliance iz Rusije. Zadnja tekma v skupini je bila med dvema neporaženima ekipama za prvo mesto v skupini. Tekmo so Brežičani proti IPA Suceava iz Romunije izgubili z rezultatom 1:0 in zasedli odlično drugo mesto v skupini. S tem rezultatom so se uvrstili v šestnajstino finala, kjer so se pomerili z ekipo MUP Kanton Sarajevo iz BiH. Kljub zgodnjemu vodstvu Brežičanov so Sarajevčani uspeli najprej izenačiti in zadnjo minuto tudi povesti z 2:1, kar je bil tudi končni rezultat. S tem se je ekipa iz Brežic poslovila od nadaljnjega igranja na turnirju.

Kot je na turnirju v navadi, ima ekipa tudi prost dan za ogled lepot Nizozemske. Letos si je ekipa ogledala mesto Zandvoort, ki je priljubljeno letovišče za elito iz Amsterdama. Nato so si ogledali mesto Haarlem, ki je glavno mesto province Severna Holandija, in na koncu še idilični otok Marken, ki ga krasijo barvite lesene hiške.

Kljub kakovostni igri in veliki želji se ekipi ni uspelo prebiti med 16 najboljših na turnirju. Temu je botrovalo tudi dejstvo, da sta se že pred nastopom na turnirju poškodovala dva ključna člana in nato med samim turnirjem še dva igralca. Tako ostaja cilj za naslednje leto, da se povzpnejo še višje.

Na poti domov se je ekipa ustavila pri slovenskem rokometnem reprezentantu Urhu Kastelicu, ki si kruh služi pri ekipi Göppingen iz Nemčije. Z našim reprezentantom in njegovo izbranko so prijetno pokramljali, Urh pa je poskrbel, da se je ekipa okrepčala pred nadaljnjo potjo domov.

Za ekipo policijske postaje Brežice so letos nastopili: Aleksander Ban, Marjan Galič, Robert Jankovič, Tomaž Lenič, Sandi Barkovič, Matej Bračun, Boris Popijač, Toni Čanžar, Srečko Medic, Žan Godler, Dejan Urbanč, Gregor Mirt, Boris Radanovič, Klemen Vavričuk in Boštjan Krošelj.

Tekst in foto: Boštjan Krošelj
« Nazaj na seznam