Časopis za pokrajino Posavje
16.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Futsal: Slovenci in Hrvati so se v Brežicah razšli brez zmagovalca

Objavljeno: Četrtek, 18.11.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
futsal_slovenija_hrvaska (24)

Veselje Slovencev ob prvem golu

Včeraj je v brežiški športni dvorani potekala prijateljska tekma v futsalu oz. dvoranskem nogometu med Slovenijo in Hrvaško. Potem ko so dan prej na prvi tekmi med tema dvema reprezentancama v Zagrebu domačini slavili visoko zmago s 4:0, je bila druga tekma veliko bolj izenačena, kar priča tudi končni rezultat - 3:3 (polčas 2:2).

Gole za tokratni vzpodbuden remi so prispevali Matej Fideršek, Teo Turk in Gašper Vrhovec. Slovenija je v pripravah na prihajajoče evropsko prvenstvo, ki bo januarja na Nizozemskem, doslej odigrala štiri tekme, decembra jo čakata še dve domači tekmi s Poljsko.
futsal_slovenija_hrvaska (82)

Sedem minut pred koncem tekme je hrvaški golman Zoran Primić zrušil slovenskega igralca Jeremyja Bukovca ...


Bolj maloštevilni gledalci so v Brežicah videli dinamično in na trenutke nič kaj prijateljsko tekmo, saj je bilo podeljenih kar nekaj rumenih in tudi rdeči karton hrvaškemu golmanu, ki je zrušil slovenskega igralca, si prislužil drugi rumeni karton in posledično izključitev. Slovenski kapetan Gašper Vrhovec je izkoristil 6-metrovko (v spodnjem videu) in poskrbel za vodstvo 3:2 sedem minut pred koncem tekme, v 36. minuti pa so Hrvati izkoristili napako v slovenski obrambi in zadeli za 3:3, kar je bil tudi končni rezultat.
futsal_slovenija_hrvaska (83)

... in si prislužil drugi rumeni in posledično rdeči karton ter izključitev.


»Za nami je težka tekma, Hrvaška pa kvalitetna reprezentanca. To je bil pravi test za prihajajoče evropsko prvenstvo. V torek smo odigrali slabo. Zato tudi tak rezultat. Danes smo pokazali srce in z malce več sreče bi lahko celo dobili tekmo. Na sredini tekmi smo bili precej agresivnejši na njihovo zadnjo linijo, niso imeli več tistih lahkih žog, bila pa je boljša tudi naša realizacija,« je po tekmi povedal Matej Fideršek, ki je zadel za 1:1.
futsal_slovenija_hrvaska (97)

Na koncu 'prijateljski' remi med sosednjima državama


»Najprej moram pohvaliti obe ekipi, sploh pa Slovenijo, ki je odigrala tako, kot se igra za našo državo. Ponosen sem. Hrvaška je vrhunska reprezentanca, mi pa smo ji bili blizu. Pokazali smo borben in ekipni duh, kar Slovenijo krasi v vseh športih, to pa cenijo navijači. Premoremo pa še nekaj rezerv: precej igralcev imamo poškodovanih. So pa nase opozorili nekateri, ki so pokazali, da so si zaslužili, da so tu in jih bomo v prihodnje še videli,« pa je sklenil selektor Tomislav Horvat.

Velja še omeniti, da tokrat v postavi ni nobenega igralca iz Posavja, v preteklosti pa je bilo drugače, saj so za slovensko reprezentanco v futsalu v zadnjih letih nastopali Dejan Bizjak, Uroš Martič, Sebastijan Drobne in Denis Govekar.

R. R., vir: Drago Perko, www.futsal.si

« Nazaj na seznam
»