Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kako so v Krškem in Brežicah pripravljeni na novo sezono v 2. SNL?

Objavljeno: Ponedeljek, 10.08.2020    Rubrika: Nogomet Redakcija
112754359_643678692947064_7971519514715990325_o

Začetna enajsterica članske ekipe NK Krško na julijski pripravljalni tekmi proti NK Brinje Grosuplje, ki se je končala z 1:1

Jutri, 11. 8., se s tekmo med novomeško Krko in velenjskim Rudarjem pričenja nova sezona v 2. slovenski nogometni ligi. Med 16 ekipami sta že tretje leto zapored tudi dve posavski, Krško in Brežice 1919 Terme Čatež, ki imata prvi ligaški tekmi v sredo.

Ker iz obeh klubov, razen na družbenih omrežjih, v zadnjem času ni bilo pravih informacij o tem, kako se pripravljajo na novo sezono, smo na vodstvi obeh poslali nekaj vprašanj o tem.

Krško: prenovljena zasedba, cilj zgornja polovica lestvice

V Krškem
so priprave članske ekipe, ki jo še naprej vodi Iztok Kapušin, na novo tekmovalno sezono pričeli v nekoliko spremenjeni zasedbi, so nam sporočili iz kluba. "Nekaterim igralcem, ki so bili nosilci igre že v lanski sezoni, smo priključili veliko novincev, ki se morajo še privaditi na novo okolje in osvojiti zahtevne naloge, ki jih narekuje igranje v 2. SNL. Članskemu moštvu pa smo priključili še deset igralcev, ki so bili v prejšnji sezoni še mladinci in so igrali v 1. slovenski mladinski ligi," so odgovorili na vprašanje o kadrovski sestavi članske ekipe, ne navajajo pa podrobnosti, v kolikšni meri ima zasedba posavski pridih. "V pripravljalnem obdobju smo s člansko ekipo odigrali nekaj prijateljskih srečanj, ki pa so pokazale, da nas čaka še veliko dela, da se moštvo uigra (Rudar Trbovlje 8:1, Brinje 1:1, Krka 1:2, Rudeš 2:3, Šmartno 5:0, Zaprešić 1:0)," še dodajajo. Krško je lansko, zaradi epidemije koronavirusa predčasno zaključeno sezono končalo na šestem mestu, v letošnji sezoni pa je cilj uvrstitev v zgornjo polovico drugoligaške razpredelnice.

Kot še navajajo v krškem klubu, so v NK Krško v preteklem letu prestali velik pretres v delovanju: "Po prekinitvi sodelovanja s podizvajalcem, ki je izvajal program nogometne šole NK Krško, se je zaradi delovanja posameznikov zgodil odhod praktično celotne mladinske in kadetske ekipe doma vzgojenih fantov ter nogometašev, mlajših od 11 let, kar je pomenilo velikansko škodo za naš klub, ki bo čez dve leti obeležil 100. obletnico." V zadnjem letu in pol je tako potekala stabilizacija kluba, predvsem nogometne šole, "kjer menimo, da smo bili uspešni. Vzpostavili smo delovanje celotne nogometne šole, v kateri imamo selekcije od U7 do U19." Kot smo že poročali, je junija vodenje nogometne šole prevzel nekdanji (malo)nogometaš Boštjan Guček, prav tako so se dogovorili za sodelovanje s kakovostnimi trenerji v vseh selekcijah nogometne šole NK Krško. "Vse to so razlogi, da z optimizmom pričakujemo sezono, ki je pred vrati, in delovanje NK Krško v prihodnosti. Prioriteta NK Krško je razvoj mladinskega nogometa in dobro delo z otroki v nogometni šoli NK Krško. V letošnji sezoni pa se bomo poizkušali ponovno uvrstiti v 1. slovensko U17 in U19 ligo, od koder smo po predčasno zaključenem prvenstvu izpadli (odigranih je bilo le okoli 60 % prvenstvenih tekem)," so o ciljih in pričakovanjih še sporočili iz vodstva kluba.

Brežice: osveženo vodstvo in ekipa, cilj malce pod sredino

117030824_1783601015123733_7300561890189430180_o

Članska ekipa NK Brežice Terme Čatež pred začetkom avgustovske pripravljalne tekme proti novomeški Krki, ki se je končala z zmago Novomeščanov s 3:2

Novi predsednik NK Brežice 1919 Terme Čatež Peter Gramc je sporočil, da je klub pred sezono doživel marsikatero spremembo: "Najprej smo zamenjali vloge v vodstvu kluba, kjer smo organizacijsko sedaj bistveno bolje postavljeni. Naslednji korak so bile kadrovske okrepitve, kjer sem mnenja, da smo opravili fantastično delo. Na čelu trenerskega štaba smo dosegli dogovor z Rokom Zorkom, s katerim vidimo enake smernice za naslednjih nekaj let. Rok si je za pomočnika trenerja izbral Slavišo Dvorančiča in kondicijskega trenerja Ivana Kožulja. Fantje delujejo odlično kot celota." Glede igralskega kadra pravi, da je bil to največji izziv, saj je 'koronakriza' globoko zarezala v klubsko blagajno. "Obdržali smo jedro ekipe iz lanske sezone, hkrati pa mislim, da smo pripeljali kar nekaj kvalitetnih igralcev. Iz Krškega sta se pridružila Sokler in Jurečič, iz Krke je prišel Judež, z Olimpijo smo v dogovoru o posoji Lipca, v osrčju obrambe se je pridružil Urh iz Domžal. In še je tu nekaj kvalitetnih mladih igralcev, npr. domači 16-letni Ruedl, ki se je pridružil članom. Prve tekme bodo pokazale, ali potrebujemo okrepitve še na kakšnem igralnem mestu," je bolj konkreten glede imen. In cilji? "Cilji kluba so optimistični kot vsako leto. Prepričani smo, da sodimo med 8. in 10. mesto. Seveda pa bo treba to pokazati na igrišču."

Prvi mož brežiškega kluba, ki se je lani s 14. mestom za las izognil izpadu iz 2. SNL, še dodaja, da je prihajajoča sezona z vidika kluba polna neznank: "Zaenkrat še nismo pridobili pozitivnega mnenja NIJZ, čeprav se maksimalno trudimo. Zato smo vedno bolj skeptični, da bomo lahko tekme igrali pred publiko, kar pa bi bil za nas velik minus, tako na igrišču kot v blagajni. Čeprav smo se organizirali, da bi igrali gledalcem bolj prijazne nočne termine, bomo morali na to verjetno še malo počakati." Kljub temu ali ravno zato poziva podpornike kluba k nakupu letne karte (50 €), s čimer lahko pomagajo brežiškemu nogometu v teh težkih časih. "Tudi če si tekem še ne morete ogledati, nam boste tako pomagali preživeti. Več informacij na info@nkbrezice.si," zaključuje Gramc. Naj dodamo, da je brežiški klub na svojem Facebook profilu objavil, da so za prvo domačo tekmo nato le pridobili pozitivno mnenje NIJZ, kar pomeni, da bo lahko na njej največ 100 gledalcev. Iz kluba vabijo vse, ki bi si radi ogledali tekmo, da si čim prej zagotovite vstopnico. Prednost v vrsti imajo lastniki sezonskih kart in nakup teh je še možen. Za predhoden nakup letne karte, ki vam bo omogočala ogled vseh domačih tekem vseh selekcij NK Brežice 1919, se obrnite na info@nkbrezice.si. Nakup letne karte bo mogoč tudi na blagajni pred samim dogodkom. Tisti, ki že imate sezonsko karto plačano, pa lahko vstopnico za tekmo prevzamete na blagajni, malo pred začetkom tekme.

Posavski derbi šele 8. novembra

Krčani sezono začenjajo v sredo z gostovanjem pri lendavski Nafti, ki je minulo sezono končala na četrtem mestu, že v soboto pa v Krško prihaja Roltek Dob, lani devetouvrščena ekipa 2. SNL. Ravno s to ekipo se bodo v sredo zvečer na domačem stadionu pomerili Brežičani, ki nato v soboto gostujejo pri Jadranu v Dekanih, lani deseto ekipo druge lige. Posavski derbi bomo dočakali šele v zadnjem krogu prvega dela prvenstva, predvidoma v nedeljo, 8. novembra, v Brežicah.

Spodaj si oglejte nekaj fotografij s pripravljalnih tekem obeh posavskih klubov (foto: FB profil NK Krško in FB profil NK Brežice 1919).

P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam