Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krčani še osmič zapored brez zmage

Objavljeno: Sreda, 10.04.2019    Rubrika: Nogomet Redakcija
Krčani še osmič zapored brez zmage

Pred začetkom tekme so otroci na zelenico prinesli transparent, ki je opozoril na dan čistega športa.

Ko ti nasproti stoji ekipa, ki ima na lestvici kar 40 točk več, je težko pričakovati kakršno koli presenečenje. Na današnji tekmi med Krškim in Mariborom se na igrišču ta točkovna razlika večino tekme sicer ni odražala, kajti Krčani so se dobro zoperstavili favoriziranim Mariborčanom, čeprav so na koncu izgubili z 0:1.

Krčani še osmič zapored brez zmage

Krški napadalec Ante Vukušić je imel v prvem polčasu najlepšo priložnost, a je le za las zgrešil cilj.

Mariborčani tako že 12 tekem zapored ne poznajo poraza, Krčani pa so na drugi strani še osmič v seriji ostali brez zmage. Edini zadetek je padel v 15. minuti, ko je Amir Dervišević iz avta vrgel dolgo žogo v kazenski prostor. Krška igralca Mario Cetina in Milan Ilić sta visoko skočila, a žogo le nespretno podaljšala do osamljenega Luke Zahovića na desni strani. Mariborski napadalec je streljal s prve, toda domači čuvaj mreže Žiga Frelih je odlično posredoval, a se je žoga odbila do Vrhovca, ki jo je z 12 metrov poslal v mrežo.

Gostje so imeli pobudo, priigrali pa so si še dve lepi priložnosti, ki pa sta ju Aleksander Rajčević in Zahović zapravila. Na drugi strani sta se lepi ponudili tudi Daliborju Volašu in predvsem Anteju Vukušiću, ki je po izvrstnem prodoru za las zgrešil cilj. Vukušić je na začetku drugega dela sprožil z roba kazenskega prostora. Kenanu Piriću je žoga spolzela iz rok, a je zletela prek prečke. Vratar Maribora se je izkazal v 61. minuti, ko je zaustavil strel Ivice Batarela.

Deset minut kasneje je bil na drugi strani zanesljiv Frelih, ko je bil dobro postavljen po poskusu Jana Mlakarja v protinapadu. Vukušić je v 82. minuti še enkrat ogrozil mariborska vrata, tokrat pa je Pirić z imenitno parado žogo odbil. Zadnjo večjo priložnost na tekmi je zapravil Marcos Tavares, ki je z roba kazenskega prostora meril mimo vrat.

Krčani, ki so ostali pri 17 točkah in zaostanku devetih točk do predzadnjega mesta (do konca je še deset tekem), bodo v 27. krogu v nedeljo gostovali v Novi Gorici.

Krško - Maribor 0:1 (0:1)

Stadion Matije Gubca, 600 gledalcev, sodniki: Kajtazović, Kasapović in Gabrovec.
Strelec: 0:1 Vrhovec (15.).
Krško: Frelih, Batarelo (od 82. Zakrajšek), Cetina, Ilić, Štefulj, Kordić (od 88. Vekić), Da Silva, Jandrek, Perić (od 75. Sokler), Vukušić, Volaš.
Maribor: Pirić, Viler, Ivković, Rajčević, Milec, Dervišević, Vrhovec, Cretu, Hotić (od 80. Vršič), Mlakar (od 71. Tavares), Zahović (od 87. Bajde).
Rumeni kartoni: Jandrek, Sokler; Viler, Zahović, Hotić.
Rdeči karton: /.

R. R., vir: rtvslo.si
« Nazaj na seznam