Časopis za pokrajino Posavje
16.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krčani v dvoboju začelja potegnili krajšo

Objavljeno: Nedelja, 03.03.2019    Rubrika: Nogomet Redakcija
krsko_olimpija (7)

Krčani so v Velenju doživeli tretji zaporedni in šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah (foto: arhiv PO).

Tekma 21. kroga Prve lige med Rudarjem iz Velenja in Krškim je bila dvoboj predzadnjega in zadnjega na prvenstveni lestvici. Če bi Krčanom uspelo ugnati Velenjčane, bi se točkovno izenačili z današnjim nasprotnikom, tako pa so do minimalne zmage z 1:0 prišli domačini in se še bolj odlepili od posavskega kluba, ki bo imel očitno še zelo težko delo, če si bo želel tudi v naslednji sezoni zagotoviti nastop med prvoligaško druščino.

Nogometaši Krškega so bili v drugem polčasu boljši tekmec, imeli kar nekaj priložnosti, a vodstva knapov iz prvega polčasa niso izničili. Rudar se je tako Krčanom odlepil za šest točk in prekinil niz dveh porazov, na drugi strani pa so Krčani doživeli tretji zaporedni in šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah.

Nogometaši obeh ekip v prve pol ure niso ponudili razburljivega dogajanja, priložnosti praktično ni bilo. Zato pa so iz prve prave zadeli Velenjčani, ko je z desne strani Robert Pušaver podal pred vrata, kjer je z glavo zadel Milan Tučić. Do konca polčasa sta obe ekipi sprožili še po en (prešibak) strel v okvir gola, s čimer pa vratarja Matej Radan in Marko Zalokar nista imela nobenih težav.

V uvodu drugega dela so bili podjetnejši Krčani, ki so si priigrali dve polpriložnosti, obakrat so preslabo streljali z glavo (Ante Vukušić, Ante Kordić). Vukušić je poskusil tudi v 51. minuti, a tudi takrat neuspešno. V 63. minuti je znova poskusil še Kordić, ki je prišel pred Radana, a malo preblizu, tako da mu je velenjski vratar strel blokiral. Deset minut pozneje je bil blizu spet Vukušić, z ramo je žogo poslal malo mimo gola.

Rezervist domačih Dominik Radić je v 75. minuti po dolgem času poskrbel za velenjsko priložnost, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal le malo mimo leve vratnice, v 90. pa je njegova poskusa obranil Zalokar. V 80. minuti je prvič na tekmi nase opozoril še izkušeni krški napadalec Dalibor Volaš, toda tudi on je z glavo za malenkost zgrešil cilj.

Krško, ki je s 15 točkami trdno zasidrano na zadnjem mestu, bo v naslednjem krogu doma gostilo Celje.

Rudar - Krško 1:0 (1:0)

Stadion Ob jezeru, 200 gledalcev, sodniki: Borošak, Friš in Benc.
Strelec: 1:0 Tučić (32.).
Rudar: Radan, Kašnik, Pušaver, Tomašević, Arap, Ćosić, Hrubik, Krefl, Trifković (od 77. Kobiljar), Škoflek (od 68. Radić), Tučić (od 84. Pišek).
Krško: Zalokar, Batarelo, Cetina, Kordić, Da Silva, Jandrek, Petrović (od 73. Sokler), Vojković (od 71. Štefulj), Volarič, Volaš, Vukušić (od 85. Perić).
Rumeni kartoni: Tučić, Kašnik, Trifković; Kordić, Volaš, Da Silva.
Rdeči karton: /.

R. R., vir: prvaliga.si
« Nazaj na seznam