Časopis za pokrajino Posavje
20.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krške in brežiške nogometaše pozimi čaka še veliko dela

Objavljeno: Četrtek, 09.12.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
263574058_964195864228677_957501014100770290_n

Prva postava NK Krško na tekmi proti Roltek Dobu (foto: Adrijan Kulčar)

Za nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi je jesenski del letošnje sezone, nadaljevanje sledi marca 2022. Po prvih 18 odigranih tekmah (od skupno 30) NK Krško in NK Brežice 1919 zasedata mesti v spodnjem delu lestvice, Krčani so 13., Brežičani pa na zadnjem, 16. mestu.

Nogometaši Krškega so jesenski del prvenstva zaključili šele v decembrskih dneh, saj so morali odigrati še dve prestavljeni tekmi, obe na domačem igrišču. Najprej so na prvi decembrski dan z ekipo Roltek Dob odigrali tekmo 18. kroga, ki je bila nekaj dni pred tem prestavljena zaradi poplavljenega igrišča. Krčani so v boj krenili odločno, kar so kronali z zgodnjim vodstvom. Po močnem strelu Adriana Galeta v kazenskem prostoru se je žoga odbila od gostujočega branilca in končala v mreži gostujočega vratarja. Dobrih deset minut pred koncem srečanja so gostje izenačili. Čez tri dni so odigrali še zaostalo tekmo 16. kroga proti lendavski Nafti in izgubili z 0:2. Pred tema dvema tekmama je Krško gostovalo v Črni na Koroškem pri ekipi Fužinar Vzajemci in se domov vrnilo z minimalno zmago 1:0, strelec zmagovitega gola v 76. minuti tekme je bil Kristijan Stanić. Krška ekipa je v 18 krogih zabeležila štiri zmage, šest remijev in osem porazov, 18 točk pa zadostuje za 13. mesto na lestvici oz. nevarno blizu cone izpada.

Jesenski del vidijo kot zelo dober temelj, na katerem bodo gradili naprej

Iz krškega kluba na vprašanje, kako so zadovoljni z dosedanjim potekom sezone, odgovarjajo, da so pred začetkom prvenstva na novo sestavili ekipo z mladimi nogometaši, »tako da je naša članska ekipa ena izmed najmlajših v ligi (s povprečno starostjo ekipe 20,5 leta). Izjemno nas veselijo vse osvojene točke, saj smo se glede na mladost in neizkušenost borbeno zoperstavili tudi veliko močnejšim ekipam. Polsezono vidimo kot zelo dober temelj, na katerem bomo gradili prihodnost članske ekipe v naslednjih letih.« Po nekaj tednih zimskega premora bodo s pripravami za nadaljevanje prvenstva, v katerem jih od začetka marca do konca maja čaka še 12 tekem, začeli v januarju. »Načrtuje se nekaj igralskih okrepitev. Smo v pogovorih tudi z nekaterimi bivšimi člani NK Krško, ki se želijo pridružiti našemu klubu. Cilj spomladanskega dela je postavitev dobrih temeljev za naslednjo sezono,« sporočajo iz kluba. Pri tem izpostavljajo še željo po zapolnitvi izpraznjenega mesta vodje mladinske šole, na čelu članske ekipe ostaja trenerski dvojec Aljaž Leskovar-Darijan Matić. Sicer pa bo v letu 2022 krški klub praznoval 100-letnico delovanja, kar seveda želijo ustrezno proslaviti.

Odstop športnega direktorja v Brežicah
258567100_2164605140356650_5126121739949483101_n

Brežiška prva enajsterica na zmagoviti tekmi proti Iliriji 1911 (foto: Adrijan Kulčar)


Po posavskem derbiju na začetku novembra – v Brežicah je bilo 0:0 – so nogometaši NK Brežice 1919 v preostalih treh krogih dosegli po eno zmago, remi in poraz. Najprej so odigrali še eno tekmo brez zadetkov na gostovanju pri Fužinarju, nato doma razveselili občinstvo z zmago 2:1 nad Ilirijo 1911 (strelca Žan Luka Kocjančič in Bruno Perišić) in izgubili z 0:2 proti jesenskemu prvaku Gorici. Jeseni so dosegli dve zmagi, šestkrat igrali neodločeno in desetkrat izgubili, z 12 točkami pa zasedajo zadnje mesto in so od obstanka v ligi oddaljeni 5 točk. Za NK Brežice 1919 je jesenski del veliko razočaranje, nam je povedal predsednik kluba Peter Gramc. »Po lanski sezoni (Brežice so jo končale na odličnem 5. mestu, op. p.) smo imeli večja pričakovanja. Vendar smo po nepričakovanem odlivu velikega števila igralcev uspeli v zelo hitrem času sestaviti zelo mlado ekipo, ki pa žal ni bila vedno konkurenčna na igrišču. Manjkale so izkušnje,« je dejal. Zimski premor bodo po njegovih besedah izkoristili najprej za kadrovanje, kasneje pa za kvalitetne priprave. Na kadrovskem področju je v NK Brežice prišlo do sprememb. Odpoved je podal športni direktor Kristjan Marković, ki je prevzel odgovornost za rezultatsko situacijo. Gramc še dodaja, da jih pred nadaljevanjem sezone čaka še ogromno dela, kar se tiče igralskega kadra, saj bo treba v to mlado ekipo dodati izkušnje, kar pa po njegovem ne bo lahko delo. So pa zelo zadovoljni s trenerjem Iztokom Kapušinom, tako da računajo na sodelovanje z njim tudi spomladi.

Rok Retelj, Peter Pavlovič

Prispevek je objavljen v današnji številki Posavskega obzornika.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Mavzoleju povrnili sijaj

16.11.2020 | Redakcija

Postrv z zelišči