Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški nogometaši končno zmagali

Objavljeno: Nedelja, 09.04.2023    Rubrika: Nogomet Redakcija
NK Krško-Tomaž Zakrajšek

Zmagoviti gol za Krško je dosegel Tomaž Zakrajšek (vir: FB NK Krško).

Krški nogometaši so si s sobotno zmago (0:1) na gostovanju pri ekipi Roltek Dob prižgali 'lučko upanja' za obstanek v 2. slovenski nogometni ligi.

Potem ko so na prvih petih tekmah spomladanskega dela 2. slovenske nogometne lige osvojili le točko in ostali dokaj globoko na zadnjem mestu na lestvici, so na gostovanju pri predzadnjeuvrščenem Dobu vendarle osvojili vse tri točke. Za edini zadetek na tekmi je v 10. minuti poskrbel kapetan Tomaž Zakrajšek. Trener Rok Zorko je tokrat nekoliko spremenil začetno postavo, tako da je med vratnicama stal domačin Vid Goričar, na zelenici pa je bil od začetka tudi mladi up Andraž Ruedl.

Krško je sicer še vedno zadnje, a z 19 točkami le točko zaostanka za Dobom, Kety Emmi&Impol Bistrica pa jih ima že 25 in tekmo manj. V naslednjem krogu v Krškem gostuje šestouvrščena ekipa Vitanest Bilje.

Brežičani doma visoko izgubili

NK Brežice

Ekipa NK Brežice 1919 (vir: FB NK Brežice 1919)

Medtem pa je članska ekipa NK Brežice 1919 v 19. krogu 3. SNL Vzhod doma visoko, z 2:5, izgubila proti tretjeuvrščeni ekipi Šampion. Za Brežičane sta zadela Borna Radovanić in Jakob Črpič. Po dveh zmagah in treh porazih v spomladanskem delu mlada brežiška ekipa (v prvi enajsterici le vratar Nejc Travnikar ni rojen v tem tisočletju) zaseda 9. mesto na 14-članski lestvici (ekipa NK Posavje Krško je po združitvi z NK Krško izstopila iz lige).

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte