Časopis za pokrajino Posavje
7.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krško dobilo posavski nogometni derbi

Objavljeno: Sobota, 21.09.2019    Rubrika: Nogomet Redakcija
brezice_krsko83

Veselje Krčanov in njihovih navijačev po zmagovitem golu

V Brežicah se je danes po dolgem času spet pisala nogometna zgodovina, saj sta se v 9. krogu 2. slovenske nogometne lige pomerila oba posavska kluba, ki nastopata v njej. Igralci NK Brežice Terme Čatež so gostili nogometaše NK Krško, na koncu so zelenico bolj veseli zapuščali gostje iz Krškega, ki so zmagali z 1:0.

brezice_krsko116

Krški vratar in kapetan Marko Zalokar je z nekaj bravuroznimi obrambami svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Pred 1000 gledalci, kar je rekord na tekmah druge lige v Brežicah, je odločil evrogol krškega igralca Davida Žabca v 30. minuti. V drugem polčasu so domačini pošteno pritisnili na krški gol, a je mreža Marka Zalokarja ostala nedotaknjena, za kar je še največ poskrbel kar sam krški kapetan, ki je obranil nekaj zelo lepih priložnosti Brežičanov. Zaključni žvižg glavnega sodnika Romana Glažarja je pomenil veliko veselje krških navijačev na eni strani in razočaranje brežiških na drugi.

brezice_krsko107

Na brežiškem nogometnem stadionu se je v prelepem vremenu zbralo rekordno število gledalcev.

Po devetih odigranih tekmah v tej sezoni Krčani z 19 točkami zasedajo trenutno 3. mesto na lestvici, Brežičani pa so predzadnji, 15., s 4 točkami.

Postava NK Brežice Terme Čatež: Kruljac, Modrić (od 87. Filip), Duvnjak, Drugovič, Ferić (od 34. Soldo), Diyoke (od 82. Adamič), Božič, Dodig, Felja, Martić, Vidmar. Trener: Vitomir Butorac.
Postava NK Krško: Zalokar, Eckert, Sokler, Čirjak (od 63. Regvar), Dadić, Mlinar, Florjanc, Kendeš, Marcijuš (od 19. Eller), Zakrajšek, Žabec. Trener: Iztok Kapušin.

R. R.
« Nazaj na seznam