Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krško Posavje v soboto proti Koroški Dravogradu in 2. novembra proti Celju ter s prenovljenim grbom

Objavljeno: Sreda, 25.10.2023    Rubrika: Nogomet Redakcija
IG 28 10 2023
Stadion Matije Gubca v Krškem bo v soboto, 28. 10., ob 15. uri prizorišče tekme 11. kroga 3. slovenske nogometne lige - vzhod med ekipama NK Krško Posavje in NK Koroška Dravograd.

Krčani, ki so v prejšnjem krogu remizirali (2:2) na gostovanju v Zavrču, pred tem pa doma na kolena spravili vodilno ekipo lige Drava Ptuj (3:0), so s 17 točkami trenutno na 3. mestu na lestvici, medtem ko so gostje s Koroške z le tremi točkami povsem na njenem dnu. "Veseli bomo vaše prisotnosti in podpore našim fantom!" sporočajo iz krškega kluba in v nadaljevanju obveščajo javnost o prenovljenem grbu in pokalni tekmi proti trenutno vodilni ekipi 1. SNL.

NK Krško Posavje s prenovljenim grbom

Nogomet v Krškem je stopil na novo pot, ki jo je zarisala zadnja skupščina 26. julija 2023. Z odločitvijo za združitev pod okriljem preimenovanega starejšega kluba NK Krško Posavje obe ekipi pišeta novo poglavje v bogati nogometni zgodbi našega kraja.
Logotip - NK Krško Posavje - velik

Prenovljen grb NK Krško Posavje


Pred združitvijo je NK Posavje Krško ponosno štel več kot 200 aktivnih nogometašev, z letno rastjo na vseh področjih. Z odločitvijo za združitev se je pridružilo 60 nogometašev iz NK Krško. Ohranjanje zgodovine starega kluba NK Krško in nadaljevanje vrhunskega dela v NK Posavje Krško je ključno za ohranjanje nogometnega duha našega kraja. Z novo nogometno sezono v krškem nogometu pa se tudi krivulja uspehov znova obrača navzgor. S poletno združitvijo klubov nas je sedaj več kot 250 nogometašev in 25 trenerjev. Članska ekipa je z izjemo dveh igralcev sestavljena iz domačih igralcev in je blizu vrha 3. lige - vzhod. Zelo nas veseli, da v prvi postavi tekme začenja pet v Krškem vzgojenih fantov, rojenih leta 2004 (dva sta se vrnila iz Novega mesta in eden iz Domžal), ki verjamejo v novo združeno krško nogometno zgodbo in predstavljajo prihodnost krške članske ekipe. V osnovnošolskih kategorijah imamo na vsak letnik okoli 20 otrok, nekoliko manj številčni sta srednješolski ekipi, na zadnjih dveh članskih tekmah pa smo bili zelo veseli podpore Nuclear Power Boysev.

Obstoječi rezultati in trenutno stanje ekip, ki jih je novi klub prevzel od prejšnjega NK Krško, kažejo na potencial za izboljšave. Finančno stanje kluba po natančnem pregledu zahteva skrbno upravljanje. Sanacija dolgov je prvi korak, nato pa bo v ospredju stabilizacija delovanja in stalne izboljšave na igrišču. Naša glavna ambicija je ponovno uresničiti uspehe tako v rezultatskem kot kadrovskem smislu ter znova navdušiti prebivalce Krškega za nogomet.

Z združitvijo dveh klubov je nujno potrebna tudi nova podoba. Nov grb kluba je oblikovan na osnovi prejšnjega znaka, s formigotskim ščitom, ki nosi polje zelene barve s tremi belimi navpičnimi črtami - simbolom treh pomembnih transformacij kluba. Temnozeleni trak z novim nazivom kluba tvori osrednji del ščita. Dva odtenka zelene, temnozeleni kot povezava s prejšnjim simbolom in svetlozeleni, ki simbolizira svežino, elan in vizijo, sta združena v novi podobi. Na vrhu grba pa se dviga silhueta reaktorske zgradbe NEK, ki je postala prepoznaven simbol kraja. Letnica 1922 v kupoli pa nas opominja na našo dolgoletno zgodovino. Nov grb tako predstavlja našo prihodnost, našo moč in našo predanost nogometu v Krškem. Prenovljena podoba grba je delo grafičnega oblikovalca Miloša Radosavljevića.

Vsi skupaj bomo krojili prihodnost nogometa v našem kraju, združeni v moči in strasti do igre. Pridružite se nam na poti do uspeha!

Vabilo na pokalno tekmo s Celjem

Tekma 2. kroga Pokala Union proti prvoligašu in trenutno prvouvrščenemu moštvu prve državne lige NK Celje se bo odvijala na Stadionu Matije Gubca v Krškem, v četrtek, dne 2. novembra 2023, s pričetkom ob 16. uri. Vabljeni vsi, željni dobrega nogometa.

P. P., R. R., vir: NK Krško Posavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki