Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Malonogometni Marjanov memorial na Jagnjenici

Objavljeno: Četrtek, 19.09.2019    Rubrika: Nogomet Bralci pišejo
TKD Jagnjenica_11.MMemorial_201909150.
Trinajsti dogodek v nizu skupno 27 prireditev, ki so organizirane v počastitev radeškega občinskega praznika,  je bil turnir v malem nogometu Marjanov memorial, kateri je potekal preteklo nedeljo na igrišču na Jagnjenici, za organizacijo le-tega pa je poskrbelo Telesnokulturno društvo Jagnjenica.

Potem ko je Marjan Medved, dolgoletni predsednik TKD Jagnjenica, septembra 2008 žal izgubil bitko z zahrbtno boleznijo, so njegovi prijatelji iz omenjenega društva na čelu z novim predsednikom leto po smrti organizirali turnir v malem nogometu, v spomin na Marjana in ga temu primerno tudi poimenovali Marjanov memorial.
TKD Jagnjenica_11.MMemorial_20190915m


Od takrat vsako leto organizirajo omenjeni turnir v sklopu prireditev ob občinskem prazniku in letošnji je potekal že enastič zapovrstjo. Sodelovale so štiri ekipe (ekipa Darles iz Planine pri Sevnici, KMN Žebnik, ŠD Rožno-Presladol in ekipa TKD Jagnjenica), ki so pomerile med seboj.

Glede na razvrstitev na lestvici sta tretje- in četrto-uvrščena ekipa odigrali še eno srečanje za končno tretje mesto, prvi dve uvrščeni pa sta se pomerili v finalu.

Po napetem srečanju in izenačenim rezultatom (2:2) po rednem delu so se končne zmage veselili nogometaši Športnega društva Rožno-Presladol (blizu Blance oziroma Brestanice), domača ekipa TKD Jagnjenica pa je osvojila 2. mesto.

Posebnost letošnjega turnirja je že bilo čutiti zaradi prenovljenih prostorov nekdanje šole na Jagnjenici, katere dela so bila ravno v zaključni (čistilni) fazi v času trajanja turnirja in tako so lahko športniki že uporabljali nove sanitarne in garderobne prostore. 

Štiriurno športno zaznamovano druženje, katerega osrednja nit nikakor ni bila v tekmovalnosti, pač pa v ohranjanju spomina na Marjana Medveda, se je sklenilo s pogostitvijo sodelujočih in medsebojnim druženjem.

Vir: Jernej Čeh

Foto: Jernej in Dejan Čeh
 
« Nazaj na seznam