Časopis za pokrajino Posavje
5.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Marijanski nogometni turnir v Kobilah

Objavljeno: Torek, 02.08.2022    Rubrika: Nogomet Bralci pišejo
DSC06417
V nedeljo, 24. julija, so na igrišču v Kobilah izvedli, kot ga je poimenoval pobudnik turnirja, dosedanji župnik na Vidmu Janez Turinek, Marijanski nogometni turnir. 

Ker je tudi sam član nogometnega kluba, kjer igrajo duhovniki iz cele Slovenije, je bila njegova prvotna ideja, da bi organiziral turnir, katerega bi se udeležili klubi iz vseh sedmih župnij, kjer je prej maševal, vendar  se je odločil, da za sedaj organizira manjši turnir, kasneje pa morda v večjem obsegu. Kot je še dejal, je bil 18 let v Posavju, in sicer je bil tri leta kaplan v Brestanici, pet let je bil v Artičah in Sromljah, potem devet let na Senovem in Koprivnici, eno leto pa je bil župnik na Vidmu v Krškem.
DSC06456
Sedaj odhaja v domače kraje oz. v Šaleško dolino v Velenje, zato je želel, da pred odhodom organizira turnir, ki sta se ga udeležili tudi ekipi s Senovega in Kevder boysi. Po končanem tekmovanju je župnik kapetanom ekip ter Jožetu Olovcu v zahvalo za sodelovanje podelil še cerkvene svetinjice (naslednjič naj bi podelil lesene kipce Marije), hkrati pa se je še zahvalil tako kuharjem kot Jožetu oz. stranki SDS za pogostitev. 
    
Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»