Časopis za pokrajino Posavje
1.08.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Med izbranci Ačimovića tudi Jan Gorenc

Objavljeno: Torek, 16.03.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
Jan Gorenc.

Jan Gorenc (foto: spletna stran NK Mura)

Na seznamu selektorja slovenske nogometne reprezentance do 21 let Milenka Ačimovića za evropsko prvenstvo do 21 let, ki se bo že konec marca začelo v Sloveniji in na Madžarskem, je tudi nekdanji član NK Krško, zdaj pa član NK Mura, Jan Gorenc.

21-letni Gorenc, visok 192 cm, doma z Rake, po nogometnem 'poklicu' branilec, je član 'zlate generacije' NK Krško letnika 1999, ki je v mladih selekcijah požela številne uspehe, kmalu pa se je uveljavil tudi v članski ekipi, ki je takrat igrala v prvi slovenski nogometni ligi, in zanjo zbral 37 nastopov. Leta 2018 je prestopil k ljubljanski Olimpiji, kjer pa ni dobil prave priložnosti oz. je zanjo odigral le štiri tekme, zato se je v začetku lanskega leta preselil v Prekmurje k Muri, kjer je pod vodstvom trenerja Anteja Šimundže postal standardni član prve enajsterice. Za reprezentanco do 21 let je doslej zbral tri nastope.

Gorenc je tako edini posavski nogometaš na seznamu, med kandidati je bilo še nekaj drugih, tudi Luka Kerin, ki pa ga selektor mladinske reprezentance verjetno zaradi slabše forme v tej sezoni (za lanske prvake NK Celje kljub dokaj rednemu igranju še ni dosegel zadetka) ni vpoklical.

P. P.
« Nazaj na seznam