Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na mednarodnem nogometnem turnirju v Celovcu v skupini U-12 slavili Krčani

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Nogomet
Na mednarodnem nogometnem turnirju v Celovcu v skupini U-12 slavili Krčani S srčno igro so nogometaši skupine U-12 NK Krško osvojili naslov nogometnega prvaka na mednarodnem turnirju (Unitev world games) v Celovcu. Na zelo dobro organiziranem štiridnevnem mednarodnem nogometnem turnirju, na katerem so krški nogometaši igrali proti Italijanom, Avstrijcem, Litvijcem in Nemcem, so prejeli le en zadetek in še ta je bil iz »penala«, nasprotnikovo mrežo pa so zatresli kar 21-krat. S suvereno igro, ki se je v glavnem odvijala ves čas na nasprotnikovi polovici igrišča, so mladi nogometaši ob dobrem vodenju trenerja Mirsada Mujakića navdušili slovenske navijače, ki so z visoko dvignjeno zastavo vsak gol nagradili z gromkim aplavzom in z vzkliki.

V polfinalu jih je čakala izjemno močna ekipa nogometnih državnih prvakov iz Litve - E.Panevezys. Borbeni in dobro razpoloženi igralci NK Krško so zmagali z rezultatom 1:0.

Finalna tekma med Slovenijo in Nemčijo je bila razburljiva, saj so nemški nogometaši veljali za favorite, a mladi nogometaši NK Krško so s srčno igro in kljub petminutni izključitvi dveh igralcev v drugem polčasu obdržali vodstvo 1:0.

Igralci v prvi postavi so bili: Jan Kuhar (vratar), David Homšek (desni bočni), Blaž Medle in Klemen Oblak (centralna branilca), David Božič (levi bočni), Sandi Pinoza (defenzivni vezni), Martin Škoberne (desni vezni), Jaka Kožar (vezist), Alen Ivačič (levi vezni), Aljaž Tuhtar in Denis Kneževič (napadalca). V menjavi so bili: Nejc Arh (napadalec), Žiga Ribič (desni vezni/napadalec), Gregor Klemenčič (defenzivni vezist).

Rezultati tekem so bili:

- tekme v skupini:NK Krško (SLO) - SV Hall (AUT) 5:0NK Krško (SLO) - FC Perlach (GER) 8:0NK Krško (SLO) - USD Calcio (ITA) 3:1NK Krško (SLO) - SV Hall (AUT) 3:0

- polfinale:NK Krško (SLO) - Panevezys (LIT) 1:0 (strelec Aljaž Tuhtar)

- finale:NK Krško (SLO) - MSC Grafing (GER) 1:0 (strelec Jaka Kožar)

S. R., foto: S. R. in R. Škoberne

« Nazaj na seznam