Časopis za pokrajino Posavje
5.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na tretjem posavskem drugoligaškem derbiju gledalci niso videli zadetkov

Objavljeno: Ponedeljek, 08.11.2021    Rubrika: Nogomet
20211108_001306

Več kot 200 gledalcev je bilo priča všečnemu nogometu, predvsem pa boju za vsako žogo ter številnim dvobojem in prekrškom.

Tretji posavski derbi med ekipama Brežic in Krškega je bila zadnja tekma 15. drugoligaškega kroga letošnje sezone. Po zmagi Krškega pred dvema letoma z 1:0 in neodločenem izidu pred pol leta je sledila tekma, ki jo je v spletnem prenosu predvajala naša nogometna krovna organizacija. Tekma se je končala brez zadetkov.

Pravo jesensko mrzlo vreme je na tribune nogometnega objekta v Brežice v sinočnjem večeru privabilo nekaj več kot 200 ljubiteljev okroglega usnja, med njimi je bilo zaslediti kar nekaj znanih obrazov iz sveta športa, politike in kulture. Zelenica je bila dobro pripravljena, a zaradi vremena vlažna. Kljub temu smo videli všečen nogomet, predvsem pa boj za vsako žogo in številne dvoboje, prekrške ..., le štiri rumene kartone je pokazal 43-letni glavni sodnik Asmir Sagrković z Vrhnike. Zanimivo, slednji je bil v vlogi delilca pravice tudi na zadnji tekmi omenjenih ekip.
20211107_233056

Čuvaja mrež obeh moštev, brežiški Vid Goričar (levo) in krški Jure Ribič, sta oba posavske gore lista.


Obe ekipi sta si priigrali kar nekaj priložnosti, a zrelejše v zeleno športno opremo odeti gostje. Ob tem se je izkazal brežiški vratar Vid Goričar, ki je trikrat rešil domačo mrežo, ko so se Krčani sami znašli pred njim.

Krško, ki ga kot trener vodi Aljaž Leskovar in je na lestvici pridobilo eno mesto ter je zdaj s 14 točkami na 12. mestu, bo prihajajočo soboto v 16. krogu 2. SNL ob 13.30 gostilo Nafto iz Lendave, Brežice, katerih strateg je Iztok Kapušin in so osvojile osmo točko v sezoni ter se prebile na predzadnje, 15. mesto, pa se bodo podale na Koroško v goste k ekipi Fužinarja, ki jih bo pričakal v nedeljo prav tako s pričetkom ob pol dveh.

Izjavi po tekmi:

Vid Goričar, vratar NK Brežice 1919 Terme Čatež: Tekma je bila trda, borbena, vanjo smo oboji krenili pazljivo, saj smo se zavedali njene pomembnosti. V drugem polčasu nekaj priložnosti na vsaki strani, na koncu pa mislim, da je neodločen rezultat pravičen. V Krškem sem šel čez vse mladinske selekcije, a se nato ni našlo prostora zame v članskem mostvu in tako me je pot pripeljala mimo Posavja, Kočevja in hrvaškega nižjeligaša Sutle v Brežice. Vesel sem, da sem lahko s svojimi obrambami ekipi pomagal do pomembne točke.

Matic Predanič, kapetan in vezist NK Krško: S točko moramo biti zadovoljni, saj je za obe ekipi glede na razplet tekme osvojena točka realna. S svojo igro definitivno nisem zadovoljen, ampak je to sestavni del športa. Občutki pred tekmo niso bili nič kaj posebni, torej kot pred vsako drugo tekmo. Imeli smo boljše priložnosti za zadetek, ampak, kot povedano, to je nogomet, mogoče nas Fortuna nagradi naslednjič.

Mirsad K. Čavalić, foto: Adrijan Kulčar

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»