Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Niz Krčanov brez zmag se nadaljuje; točka Brežičanov

Objavljeno: Nedelja, 07.04.2019    Rubrika: Nogomet Redakcija
Niz Krčanov brez zmag se nadaljuje; točka Brežičanov

Krški nogometaši so v 22. minuti izenačili, za zmago pa niso bili dovolj natančni (foto: arhiv PO).

Nogometaši Krškega so na nedeljski tekmi 25. kroga Prve lige v Kidričevem prišli do točke proti Aluminiju, šele druge na zadnjih sedmih tekmah (to je bila prva osvojena točka pod novim trenerjem Andrejem Panadićem), in so tako še vedno trdno na zadnjem mestu. 11 tekem pred koncem sezone še naprej zaostajajo devet točk do mesta, ki bi jih obdržalo v prvi ligi.

Aluminij, ki je igral brez Lucasa Maria Horvata in Ilije Martinovića, ni upravičil vloge favorita proti zadnjeuvrščenemu Krškemu, ki je pogrešalo vratarja Marka Zalokarja (zaradi udarca z glavo je dobil tri tekme prepovedi igranja) in svojega prvega strelca Marca Da Silvo.

Ekipi sta prvi polčas kar zasluženo končali s po zadetkom na vsaki strani. Prav veliko lepih priložnosti ni bilo, kljub temu pa sta moštvi unovčili svoji najboljši. Prvi so to že v šesti minuti storili Kidričani, ki so izpeljali lepo akcijo. Končali so jo Nemanja Jakšić s podajo z glavo naprej do Matica Vrbanca, ta je z desne strani podal pred gol, kjer je zadel Luka Štor. Krčani so izenačili v 22. minuti. Takrat je Sandi Ogrinec podal iz kota z desne strani, v osrčju kazenskega prostora pa je bil najvišji Milan Ilić in z glavo poskrbel za 1:1.

V uvodu drugega polčasa sta pri Aluminiju neuspešno poskusila Nikola Leko in Elvir Maloku, v 56. in 68. minuti pa je na drugi strani za malenkost zgrešil Ante Vukušić. V 65. in 66. minuti sta bila znova premalo natančna Maloku in Štor, sledilo pa je obdobje brez posebnega razburjenja. Šele v 87. minuti je nase malce opozoril Robert Jandrek, Luka Janžekovič pa je žogo odbil in poskrbel za delitev plena.

Krško bo v 26. krogu sredi tedna (10. april ob 16.45) na Gubcu gostilo Maribor.

Aluminij - Krško 1:1 (1:1)

Športni park NK Aluminij, 250 gledalcev, sodniki: Kovačič, Mežnar in Mijatović.
Strelca: 1:0 Štor (6.), 1:1 Ilić (22.).
Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Kontek, Koblar, Jakšić (od 79. Grgić), Leko (od 69. Marinšek), Muminović, Petrović, Vrbanec, Maloku, Štor.
Krško: Frelih, Štefulj, Ilić, Cetina, Volarič, Perić (od 74. Kovačič), Ogrinec, Kordić, Jandrek, Volaš, Vukušić (od 83. Vekić).
Rumeni kartoni: Leko, Maloku, Kontek; Volarič, Kordić, Vekić, Kovačič.
Rdeči karton: /.

Brežice in Rogaška brez zadetkov
248 gledalcev na brežiškem nogometnem stadionu, kolikor jih je po uradni statistiki v soboto popoldne gledalo tekmo 22. kroga 2. SNL med ekipama Brežice - Terme Čatež in Rogaška, je bilo prikrajšanih predvsem za zadetke, ki jih ni bilo. Moštvi sta si tako razdelili izkupiček, pri čemer so Brežičani spet padli na zadnje, 16. mesto na lestvici (imajo 18 točk, eno manj od Ilirije 1911 in dve od Jadrana Dekani), a je osem krogov pred koncem v boju za obstanek še vse odprto. V soboto (ob 16.30) jih čaka naslednja tekma, in sicer gostovanje pri ekipi Roltek Dob, ki trenutno zaseda sedmo mesto na lestvici.

R. R., vir: prvaliga.si, nzs.si
« Nazaj na seznam
»