Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poenotena krška ekipa začela s porazom proti Triglavu

Objavljeno: Ponedeljek, 06.03.2023    Rubrika: Nogomet Redakcija
DSC_9250

Del znova poenotene krške ekipe

Za člansko ekipo NK Krško, v kateri sta se pod trenersko taktirko Roka Zorka znova združili nogometaši obeh krških nogometnih klubov, poleg NK Krško še NK Posavje Krško, je prva tekma spomladanskega dela v 2. slovenski nogometni ligi.

V nedeljo popoldne je na stadionu Matije Gubca gostovala ekipa NK Triglav Krško in z zmago z 1:2 iz Krškega odnesla vse tri točke. Za goste z Gorenjske je v 41. in 62. minuti zadel Jaroš Čadež, poraz Krčanov pa je pred 300-glavim občinstvom z golom v 77. minuti ublažil kapetan Tomaž Zakrajšek.

Trener Rok Zorko je za klubsko FB stran povedal:  "Res mi je žal, da se nam ni izšlo. Vložili smo veliko energije in truda, vendar je bil nasprotnik boljši, predvsem pa so pri NK Triglav dobro vedeli kaj želijo na igrišču. Igrišče je bilo za letni čas odlično pripravljeno, vendar še vedno zelo težko za hitro igro. V številnih fazah igre nam manjka uigranost in nikakor ne moremo izpeljati naših idej med tekmo. Preveč je nabitih in izbitih žog, ko bi morali iskati rešitve z igro. Prepričan sem, da bomo z dobrim treningom in dodatno uigranostjo vedno boljši in boljši. Smo v zelo težki situaciji, ko postavljamo klub zopet na noge v vseh pogledih, zato smo izjemno veseli lepega obiska na Gubcu in hkrati še bolj žalostni, ker nam ni na koncu uspelo vsaj izenačiti v veselje gledalcev. V prihodnje obljubljamo, da se bomo še bolj borili in vedno igrali na zmago, zato upamo, da nas boste Krčani še naprej podpirali v teh težkih časih."

Krška ekipa je tako s 15 točkami obstala na zadnjem mestu na lestvici, saj sta se z neodločenim rezultatom oz. zmago v gosteh od nje 'odlepili' ekipi Roltek Dob in Brinje Grosuplje, medtem ko se je Triglav z zmago oddaljil na šest točk. 

Pred Krčani je v naslednjem krogu (v nedeljo, 12. 3.) težko gostovanje na Koroškem pri ekipi Fužinar Vzajemci, ki je po zmagi na gostovanju pri tretjeuvrščeni Krki v Novem mestu (1:2) na 8. mestu na drugoligaški lestvici. 

P. P.
« Nazaj na seznam
»