Časopis za pokrajino Posavje
24.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policisti društva ŠTD Tonfa na nogometnem turnirju na Palma de Mallorci

Objavljeno: Četrtek, 19.05.2022    Rubrika: Nogomet Bralci pišejo
img_0142
Policisti in člani Športno turističnega društva Tonfa in IPA Posavje smo se udeležili svetovnega turnirja vladnih uslužbencev v nogometu na Palma de Mallorci, ki je potekal med 12. in 16. majem. Ekipa je bila sestavljena iz sedanjih in nekdanjih policistov Policijske postaje Brežice, ki nas veže prijateljstvo in ljubezen do nogometa. Na turnirju je nastopilo prek 110 ekip iz celotnega sveta. Policisti ŠTD Tonfa smo nastopili v konkurenci 35+, kjer je sodelovalo 28 ekip.

img_0145
Po napornem skupinskem delu, saj smo odigrali sedem tekem, smo se uvrstili v osmino finala, kjer smo z rezultatom 2:0 premagali ekipo SC Border Guard iz Bolgarije. V četrtfinalu nam je nasproti stala ekipa Palacio Real iz Italije. Po hudem boju se je redni del zaključil z rezultatom 0:0. Pri izvajanju strelov z bele točke smo pokazali več zbranosti in se zasluženo veselili uvrstitve v polfinale. Premoč smo žal morali nato priznati ekipi Ministry of Security BiH, ki je zmagala z rezultatom 3:0. Ekipi ŠTD Tonfa je nato ostal še boj za tretje mesto proti ekipi LBDP Prague iz Češke. Čehi so skozi turnir ohranili več moči in nas ugnali z rezultatom 1:0.
img_1013

Kljub temu da smo bili na koncu nekoliko razočarani, je četrto mesto odličen uspeh na tako velikem turnirju. Turnir ni le športno udejstvovanje, ampak tudi pomemben družabni dogodek, na katerem se zberejo policisti iz celotnega sveta in si med seboj izmenjajo izkušnje. Menimo, da smo dostojno zastopali policijo in Slovenijo.
 
Besedilo: Boštjan Krošelj
Foto: Ekipa ŠTD Tonfa – PP Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte