Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poraz tako Krškega kot Brežic

Objavljeno: Nedelja, 23.08.2020    Rubrika: Nogomet Redakcija
2_snl_krsko_roltek_dob (15)

Tako Krčani kot Brežičani so, tako kot v prvem krogu, ostali brez točk (foto: R. R.).

Oba posavska drugoligaša sta bila na včerajšnjih prvenstvenih tekmah neuspešna: Krčani so z 2:0 klonili v Ajdovščini proti novincu v ligi Primorje eMundia, Brežičani pa so na domačem igrišču še drugič izgubili, tokrat z 1:3 proti Kalcerju Radomlje.

Krčani so v Ajdovščini zopet nastopili v hrvaško obarvani zasedbi, pokopala pa sta jih zadetka domačega kapetana Amela Džuzdanovića in Jakoba Kodermaca. Ajdovsko zasedbo, ki ima menda kar visoke ambicije, vodi nekdanji reprezentant Andrej Komac. Krško tako ostaja pri treh točkah in je na 12. mestu med 16 ekipami v 2. SNL.

Mlada brežiška zasedba je znova pokazala precej slabosti v obrambi. Za Radomlje, ki jih vodi prav tako nekoč znan nogometaš Oskar Drobne, je dvakrat zadel Sasha Varga, enkrat pa Luka Cerar. Poraz Brežičanov je pred koncem tekme ublažil kapetan Marko Felja. Brežice so z le eno osvojeno točko na predzadnjem, 15. mestu na lestvici.

Nove točke bodo Krčani v naslednjem krogu iskali na domači tekmi proti Jadranu iz Dekanov, Brežičani pa na gostovanju pri Rudarju iz Velenja.

P. P.

 
« Nazaj na seznam