Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski nogometni derbi brez zmagovalca

Objavljeno: Torek, 20.04.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
brezice_krsko_2_snl (50)

Veselje Brežičanov po izenačujočem zadetku ...

Pa s(m)o ga posavski ljubitelji nogometa le dočakali! Po več kot letu in pol - zadnji sega v september 2019 - se je v torkovem zgodnjem večeru ponovno odvil posavski nogometni derbi, na brežiškem stadionu, kjer niso smeli biti prisotni gledalci, sta se namreč v 15. krogu 2. slovenske nogometne lige pomerila NK Brežice Terme Čatež in NK Krško. Tekma ni dala zmagovalca, končni rezultat je bil 1:1. Strelca sta bila Gaber Petric za domače in Žiga Ribič za gostujoče moštvo.

brezice_krsko_2_snl (33)

... in Krčanov ob golu, ki jih je povedel v vodstvo

Derbi je postregel z zanimivim srečanjem, ki je bilo na trenutke zelo razburljivo, zaznamovali so ga tudi trdi in ostri dvoboji igralcev obeh ekip, oboji so igrali "na nož". Bližje zmagi so bili Brežičani, njihov drugi gol je predvsem proti koncu tekme "visel v zraku", a žoga ni hotela v mrežo. Krčani so lahko glede na potek srečanja na koncu bolj zadovoljni z osvojeno točko.

Ribič povedel Krško v vodstvo, Petric izenačil za Brežice

brezice_krsko_2_snl (81)

Po slabi uri igre je Krško ostalo samo z deseterico na igrišču, saj je Jaka Korošec storil "brutalen" prekršek nad Tomažem Zakrajškom, ki je okrvavljen obležal na zelenici.

Domačini so tekmo odprli z dvema lepima priložnostma. Že v 2. minuti je po hitro izpeljani akciji nevarno zapretil napadalec Gaber Petric, a je njegov strel zletel malenkost mimo gola. V 4. minuti pa je Matic Predanič prodrl v kazenski prostor, sprožil s strani, a je krški vratar Matko Kramer žogo odbil v kot. Nato so krški nogometaši vzpostavili ravnotežje in bili kmalu tudi nekajkrat nevarni pred brežiškimi vrati. V 12. minuti je Marin Glavaš z leve strani ostro podal pred gol, kjer je bil ob slabši obrambni postavitvi na pravem mestu Žiga Ribič in žogo zabil pod prečko za vodstvo Krškega v Brežicah. V 21. minuti je prej omenjeni Glavaš prišel do nevarnega strela, a se je z odlično obrambo izkazal brežiški vratar Tim Kruljac. Tri minute kasneje je do strela z glavo prišel domači igralec Žiga Jurečič, a je žogo poslal čez gol. Tekla je 29. minuta, ko brežiška "špica" Gaber Petric prejel dolgo podajo soigralca, preigraval, prišel v 16-metrski prostor in s strelom po tleh ukanil krškega čuvaja mreže Kramerja. Izenačenje Brežic na 1:1. V 33. minuti je Josip Krznarić iz prostega strela stresel prečko in malo je manjkalo, da bi Krčani spet povedli. V 37. minuti je na drugi strani nevarno zapretil Berat Bečiri, a je bil krški vratar na mestu. Do konca polčasa nato ni bilo več omembe vrednih priložnosti.
brezice_krsko_2_snl (64)

Tudi drugače je bilo med tekmo kar nekaj trdih dvobojev med nogometaši obeh klubov, ne nazadnje je šlo za to, kdo ima primat v Posavju.


Rdeč karton za Krčana, okrvavljeni Zakrajšek moral zapustiti zelenico

V drugem delu tekme velja na začetku omeniti 53. minuto, ko je brežiški nogometaš David Božič premalo odločno podal nazaj branilcu Žanu Luki Kocjančiču, tako da je edini krški strelec Ribič žogo prestregel in sam stekel proti brežiškemu golmanu, a je v zadnjem trenutku posredoval eden od brežiških branilcev in žogo preusmeril v kot. Tri minute kasneje je glavni sodnik Denis Šabanagić igralcu Krškega Jaki Korošcu pokazal neposreden rdeč karton, potem ko je ta - sicer nenamerno - s kopačko po glavi nesrečno zadel domačo "šestico" Tomaža Zakrajška, ki je obležal okrvavljen. Tekma je bila zaradi zdravniške pomoči za nekaj trenutkov prekinjena, krški igralec je šel predčasno pod prho, poškodovanega brežiškega nogometaša pa so morali odpeljati celo v bolnišnico, kjer so mu zašili odprto rano na čelu. Brežičani so tako več kot pol ure igrali z igralcem več in imeli možnost, da rezultat preobrnejo sebi v prid. Kljub temu da so nato prevzeli pobudo na igrišču in bili nekajkrat zelo nevarni - najlepši priložnosti je imel Petric, ki je dvakrat pred golom zgrešil žogo -, pa niso dosegli tako želenega drugega zadetka. Gostujoči nogometaši v zelenih dresih so sicer z igralcem manj nekajkrat tudi celo zapretili, tako da se niso ves čas samo branili. Tudi zaključna brežiška "ofenziva" ni prinesla učinka, tako da je ostalo pri neodločenem izidu, posavska kluba sta vsak osvojila po točko.
brezice_krsko_2_snl (87)

Brežiški nogometaši so ob koncu tekme pritisnili, a zmagovitega zadetka jim ni uspelo doseči.



Izjava trenerja Slaviše Dvorančiča (NK Brežice Terme Čatež): Tekma je bila dobra, čvrsta, hitra, z veliko priložnostmi, gledljiva, kot se za posavski derbi tudi spodobi. Igralci obeh moštev so se borili in prikazali veliko željo. Imeli smo več priložnosti, morali bi zabiti še drugič, a smo bili v odločilnih trenutkih premalo skoncentrirani. Na koncu lahko rečem, da je rezultat 1:1 kar pravičen za en tak derbi, saj so imeli tudi gostje svoje priložnosti in bili zelo agresivni tudi ob igralcu manj. V ligi za prvaka bomo šli tekmo za tekmo, vsako skušali odigrati po svojih najboljših močeh, upam, da se nam bo končno tudi odprlo in bomo priložnosti znali tudi realizirati. Igranje v zgornji skupini najboljših drugoligaških klubov je dobro tudi za fante, saj bodo bolj na vidiku in če se bo kateri od njih še posebej izkazal, bo zagotovo zanimiv tudi za kak drug, tudi mogoče prvoligaški klub. 

Izjava trenerja Damijana Romiha (NK Krško): Vsaka ekipa je imela svoje obdobje na tekmi, tako da je konec koncev remi še najbolj pravičen. Cilj je bil, da odnesemo točko, saj smo imeli več kot pol ure izključenega igralca. Brežičani niso bili obremenjeni z rezultatom, saj so si že pred časom zagotovili obstanek, mi pa se še borimo zanj. Uspeli smo vzpostaviti ravnotežje in se dobro branili. Oboji so lahko zadovoljni s prikazanim, saj je bila tekma dobra. Kar mi je najbolj žal, je težja poškodba domačega igralca, ki mu želim čimprejšnje okrevanje in hitro vrnitev na zelenice. V ligi za obstanek pričakujem trde in težke tekme, po domače povedano, mesarsko klanje, saj bo vsaka ekipa igrala za obstanek, ne pričakujem veliko golov, tako da bo lahko že vsak gol ključen. Treba bo dobro stati na igrišču in pametno odigrati ter si čim prej poskušati zagotoviti obstanek, a vemo, da lahko serija zmag ali porazov obrne situacijo na lestvici. Ko sem prišel v Krško, smo bili na predzadnjem mestu. Zdaj smo se nekako uspeli stabilizirati in bi radi to še nadgrajevali. Upam, da nam bo tudi uspevalo.

Še obe postavi: za Brežice so pod vodstvom Slaviše Dvorančiča (po odhodu trenerja Roka Zorka trenutno on vodi ekipo) zaigrali: Tim Kruljac, Blaž Urh, Žan Luka Kocjančič, Tomaž Zakrajšek, Berat Beciri, Žiga Jurečič, Gaber Petric, David Božič, Matic Predanič, Filip Sivonjić, Marko Felja, v drugem polčasu pa še David Škrbec, Agon Pajaziti in Matej Mirkac. Za Krško, ki ga trenira Damijan Romih, pa so nastopili: Matko Kramer, Rocco Ćoza, Mateo Branilović, Mateo Smiljanić, Žiga Ribič, Jaka Korošec, Marin Glavaš, Matic Mrvič, Josip Krznarić, Ivan Pranjić, Luka Radić ter rezervista Sebastian Lesjak in Primož Vidmar.

Brežičani v ligi za prvaka, Krčani v ligi za obstanek

To je bila prva tekma med Brežicami in Krškim v letošnji sezoni 2. SNL, a hkrati tudi zadnja, saj je sprememba tekmovalnega sistema vplivala na drugačen razpored. 15. krog je bil hkrati zadnji v rednem delu, po katerem se 16 drugoligašev razdeli v dve skupini - ligo za prvaka in ligo za obstanek. Med prvimi osmimi so predvsem po zaslugi odličnih jesenskih predstav končali Brežičani (z 28 točkami so na 5. mestu), medtem ko so Krčani, ki so pod pričakovanji odigrali prvi del sezone, na koncu z 9. mestom in 18 točkami za 4 točke zaostali za uvrstitvijo v zgornjo polovico lestvice. Brežice bodo tako igrale v ligi za prvaka, Krško pa bo ligo za obstanek začelo iz najboljšega izhodišča. Oboji bodo do konca sezone odigrali še 7 tekem po sistemu vsak z vsakim. Brežičane naslednja tekma čaka že v soboto, ko se bodo doma pomerili z lendavsko Nafto, s katero so trenutno točkovno izenačeni, Krčani pa bodo prav tako igrali doma, in sicer proti zadnjeuvrščenemu Šmartnemu. Trenutno sicer v 2. SNL najbolje kaže Radomljam, ki so zaenkrat na dobri poti, da v naslednji sezoni zaigrajo v prvi ligi, najslabše pa so uvrščeni Primorje, Brda in Šmartno, ki se bodo najverjetneje borili za obstanek.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte