Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prva sezona posavske nogometne lige na travi

Objavljeno: Petek, 12.10.2018    Rubrika: Nogomet Sporočilo
Slika1

Utrinek iz 1. kroga lige

Posavje ima številna kvalitetna travnata igrišča, ki pa so v večji meri premalo izkoriščena. V Športnem društvu Mrtvice se je že več let porajala ideja o ustanovitvi prve amaterske nogometne lige na travnatih igriščih v Posavju.

V začetku leta 2018 smo pričeli realizirati ideje in tako privabili ekipe (število ekip 6), v lastni režiji ustvarili spletno stran (www.ptl2018.si) ter pridobili nekatere sponzorje. Liga se je začela 21. 4. 2018 na Mrtvicah in končala 6. 10. 2018 na Borštu. Na koncu se je zasluženo veselila ekipa Športnega društva Nova vas, ki je zabeležila sedem zmag in tri remije ter kot edina ekipa ostala neporažena, kar bo zelo težko ponoviti kateri koli drugi ekipi v prihodnosti.
Slika2

Zmagovalna ekipa ŠD Nova vas



Koordinatorja lige Jernej Milar in Domen Krkovič ocenjujeta prvo leto kot zelo uspešno. Odziv nogometašev in ostalih udeležencev je bil na prizoriščih tekem zelo dober in z veseljem ugotavljamo, da kakovostno sledimo začrtanim ciljem lige. Rezultat vsega so tudi prijave novih ekip, katere prosijo, da s prijavami pohitijo, ker je dovoljeno maksimalno število prijavljenih ekip 10.

Vir: ŠD Mrtvice
« Nazaj na seznam