Časopis za pokrajino Posavje
31.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rok Zorko ni več trener NK Brežice!

Objavljeno: Sreda, 24.03.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
164408273_10159111907708187_3463547059200535655_o

Rok Zorko (v sredini) s Svitanom Perom in Slavišo Dvorančičem (vir: FB)

Rok Zorko je na Facebooku sporočil, da je odstopil z mesta glavnega trenerja članske ekipe NK Brežice, hita jesenskega dela prvenstva, ki so ga Brežičani končali na 4. mestu na lestvici.

Da v Brežicah nekaj 'ne štima', je dala slutiti že uvodna tekma pomladanskega dela 2. SNL, ki so jo Brežičani doma presenetljivo izgubili z 1:3 proti NK Vitanest Bilje, v javnost so pricurljale informacije, da stanje v klubu ni rožnato ... Le nekaj dni zatem je Zorko odstopil.

V nadaljevanju njegov celoten zapis: 

Pride čas in trenutek, ko se je bolje posloviti, pa čeprav po tako uspešni jeseni!

Ko je vse kazalo, da živimo novo posavsko nogometno pravljico, se je po novem letu vse postavilo na glavo!

Da se malo spomnimo... V nekaj mescih smo v članski ekipi NK Brežic 1919 skupaj s Slavišo Dvorančičem, Ivanom Kožulom in Benjaminom Levakom dobesedno preporodili Brežiški nogomet. Besede najstarejšega člana naše ekipe Robija Drugoviča po eni izmed jesenskih tekmah povedo vse: Takšen nogomet se v Brežicah še ni igral! Ne želim hvaliti nas samih, vendar nikoli ne bom pozabil 4-ih čudovitih in uspešnih mesecev v Brežicah. Ko sedaj pogledam nazaj je bilo res čarobno... Kot se reče kratko, a sladko!

Zakaj?
Zato ker:
- smo v enem mescu poleti sestavili domačo ekipo, s katero se je lahko povezal vsak Posavec in še posebej Brežičan;
- zaupali smo mladosti, imeli v povprečju najmlajšo ekipo v ligi;
- nanizali smo 12 tekem brez poraza in 8 zaporednih zmag v prvenstvu 2.SNL ter prezimili na visokem 4. mestu;
- naredili prvi profi prestop iz NK Brežice, ko je Ester Sokler decembra prestopil v Celje za denar [😉] poleg tega pa so nekateri prvoligaški klubi pokazali zanimanje še za nekaj naših igralcev;
- ker smo vedno, ko smo stopili na igrišlče, kazali povezanost, predanost in na koncu veliko medsebojno zaupanje.

Prepričan sem, da to ne bi bil vrhunec naše zgodbe (pa je bil), saj smo bili vsi skupaj na čelu s fanti našpičeni, da nam uspe še veliko več. Ničesar mi ni žal, ničesar ne obžalujem, vseeno pa mi je bilo najtežje zapustiti nogometaše, ki so vedeli, da smo skupaj naredili tektonske premike.

V trenutni situaciji sem povlekel edino pravo potezo. Odstop iz mesta trenerja članske ekipe NK Brežic, je bila moja odločitev že pred sobotino tekmo proti Bilju in to bi izvedel, ne glede na to kako se bi/je le-ta končala. Vodstvo sem predčasno večkrat opozoril in z mojo dokončno odločitvijo jasno povedal, da stvari okoli članske ekipe niso niti približno, kot so bile jeseni. Oziroma niso takšne, da se lahko zgodba z menoj na čelu uspešno nadaljuje.

Moja odločitev je bila hkrati lahka in zelo težka. Lahka ker sem se rešil vseh nejasnih dogovorov z 'novinci' v klubu in težka zaradi tega, ker sem vsak dan 8 mesecev vesel prihajal na stadion v Brežice. Veselil me je vsak trening oziroma nov korak h končnemu cilju in napredku malo že 'moje' ekipe. In to je tisto, kar bom najbolj pogrešal poleg Svitkota in Adota.

Verjemite, da bom danes mirno in mogoče še malo nasmejano zaspal, ker vem, da smo skupaj naredili veliko dobrega za Brežice. In zato se vam vsem skupaj lepo zahvaljujem in vas pozdravljam.
Tri, štiri Brešce!!!


P. P.
« Nazaj na seznam