Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

ŠTD Tonfa - PP Brežice na turnirju na Palma de Mallorci

Objavljeno: Četrtek, 28.10.2021    Rubrika: Nogomet Sporočilo
Mallorca_2021_2.0
Nogometna ekipa športno turističnega društva Tonfa, ki jo sestavljajo sedanji in nekdanji policisti Policijske postaje Brežice, se je udeležila mednarodnega amaterskega nogometnega turnirja v Španiji na Palma de Mallorci, ki je potekal med 14. in 18 oktobrom 2021. 

Na turnirju je nastopilo 36 ekip v več kategorijah. Brežičani so nastopili v kategoriji 35+ let in zasedli končno odlično 2. mesto. Najprej so odigrali devet tekem v skupinskem delu in zasedli drugo mesto. To jih je popeljalo v polfinale, kjer so bili boljši od Slovaške ekipe Daxtav. Sledilo je finale proti romunski ekipi ADDA, kateri so žal morali športno priznati premoč. Uspeh zaradi tega ni nič manjši, saj so na turnirju prikazali lepo igro in zasluženo osvojili drugo mesto.
Mallorca_2021_5.2

 
Brežičani so imeli tudi nekaj prostega časa, ki so ga izkoristili za ogled prečudovitega otoka in glavnega mesta Palma. Otok, ki se ne imenuje po naključju Palma de Mallorca, saj na vsakem vogalu rastejo palme, ponuja ogromno lepih peščenih plaž, čisto morje in lepo urejena mestna središča.
 
Ker je zaradi COVID-19 situacije v svetu potovanje precej uteženo, so imeli kar nekaj težav, da so se turnirja sploh lahko udeležili. Tako je njihova pot na Mallorco potekala iz Ljubljane preko Londona. Nazaj so se vračali preko Italije do zagrebškega letališča, kjer so jih pričakale družine in jih varno prepeljale domov. Ekipa se zahvaljuje vsem, ki so jim stali ob strani in jih podpirali pri njihovem uspehu.

Po strnjenih občutkih so bili vsi člani enotni, da je bilo najlepše pred finalom stati na igrišču in poslušati slovensko himno. Na to so še posebej ponosni in bi slednje radi še velikokrat ponovili. Za ekipo ŠTD Tonfa - PP Brežice so nastopili: Srečko Medic, Boris Popijač, Aleksander Ban, Marko Mitić, Boštjan Krošelj, Žan Godler, Gregor Mirt, Boris Radanovič, Tomaž Lenič, Sandi Barkovič, Klemen Vavričuk, Matej Bračun in Marjan Galič.

Besedilo: Boštjan Krošelj
Foto: Ekipa ŠTD Tonfa – PP Brežice
« Nazaj na seznam
»