Časopis za pokrajino Posavje
27.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tako Brežice kot Krško v novo sezono s po dvema remijema

Objavljeno: Nedelja, 08.08.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
Nk Krsko

Krčani so v drugem krogu doma remizirali s Fužinarjem ... (foto: FB NK Krško)

Posavska drugoligaša, NK Krško in NK Brežice 1919 Terme Čatež, sta novo sezono začela na tako rekoč identičen način - z dvema remijema.

Potem ko sta v novo sezono v drugi ligi oba kluba vstopila z zelo spremenjenima in predvsem pomlajenima ekipama, sta že v prvem krogu prejšnji teden obe ekipi remizirali: Brežičani na domači tekmi proti Fužinarju z 1:1, Krčani pa so se z gostovanja pri Nafti v Lendavi prav tako vrnili s točko (2:2). Za brežiško ekipo je prvi gol sezone zadel Sebastian Lesjak, ki je kot nova okrepitev prišel ravno iz Krškega, za slednjega pa sta zadela Žiga Ribič in Erwin Tiganj. V obeh posavskih taborih so poudarili, da imajo v povprečju zelo mladi ekipi, celo mlajši od 20 let.
NK Brezice

... Brežičani pa na gostovanju pri Iliriji (foto: FB NK Brežice 1919 Terme Čatež).V drugem krogu so Brežičani gostovali pri ljubljanski Iliriji 1911 in remizirali z 2:2. Brežičani so dvakrat vodili, v 19. minuti je zanje zadel novinec iz BiH Dragan Brkić, v 39. minuti pa ponovno že prej omenjeni Lesjak. 2:2 je bil tudi rezultat tekme med Krškim in NK Fužinar Vzajemci. Za razliko od Brežičanov so bili Krčani dvakrat v zaostanku, zadela pa sta Žan Baskera in rezervist Ognjen Bubnjević. S po dvema osvojenima točkama je Krško na osmem, Brežice pa na devetem mestu na lestvici. V naslednjem krogu v Brežice prihaja Gorica, Krško pa gostuje pri Roltek Dobu.

Z zmago in porazom je novo sezono začela novomeška Krka, ki ima precej posavskega pridiha, saj se je tja pred sezono skupaj s trenerjem Rokom Zorkom (za pomočnika si je izbral še enega starega znanca posavskih zelenic Slavišo Dvorančiča) preselila kar cela posavska 'kolonija' igralcev iz Brežic (Žiga Jurečič, Tomaž Zakrajšek, Andraž Lipec, Marko Felja), iz Celja je prišel tudi Gašper Koritnik. V prvem krogu so s 3:4 zmagali na gostovanju pri velenjskem Rudarju (za 0:1 je zadel Jurečič), v drugem pa so doma z 1:2 izgubili proti kranjskemu Triglavu, ki je v prvih dveh krogih edini obakrat zmagal.

P. P., R. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

04.12.2020 | Redakcija

Ribiški pripomočki prednikov

10.03.2021 | Redakcija

Mati vseh salamijad