Časopis za pokrajino Posavje
16.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tako Krško kot Brežice v novo sezono s porazoma

Objavljeno: Četrtek, 13.08.2020    Rubrika: Nogomet Redakcija
DSC_0014

Brežičani so igrali napadalno, a so storili preveč napak v obrambi.

Oba posavska nogometna drugoligaša sta novo prvenstveno sezono pričela s porazoma - Krčane je na popoldanski tekmi v Lendavi z 2:0 premagala tamkajšnja Nafta, Brežičani pa so na večerni tekmi na domačem stadionu klonili proti Roltek Dobu z 1:4.

Večerna tekma med NK Brežice 1919 Terme Čatež in NK Roltek Dob je potekala pod žarometi nove razsvetljave, ki je bila urejena v letu 2019 kot del fazne posodobitve celotnega kompleksa nogometnega stadiona. Tekma je v skladu z navodili Nogometne zveze Slovenija potekala brez navijačev in gledalcev, čeprav se je, resnici na ljubo, na tribuni vendarle zbralo nekaj domačih podpornikov, zlasti iz vrst klubskih delavcev.
DSC_0041

Trenutek pred zadetkom PajzitijaBrežičani napadalno, a s preveč napakami

Brežičani pod vodstvom novega trenerja Roka Zorka so v tekmo krenili pogumno in napadalno, v zelo ofenzivni postavitvi 3-4-3, gostje iz Doba pri Domžalah pa so neusmiljeno kaznovali vsako njihovo napako v obrambi. Tako je že v 10. minuti zadel Luka Gajič, v 19. je na 0:2 z 11-metrovke povišal gostujoči kapetan Klemen Kunstelj, v 27. minuti pa je po golu Denisa Petroviča na semaforju pisalo že 0:3. Domačini so sicer imeli nekaj pobude na igrišču in si ustvarili nekaj priložnosti, a so bili v zaključkih akcij precej nespretni. V drugi polčas so krenili še siloviteje in si v 55. minuti po lepi akciji,
DSC_0064

Debitiral je tudi 16-letni Andraž Ruedl (desno).

ki sta jo s podajo in golom zaključila Ester Sokler in Agon Pajaziti, prižgali žarek upanja na preobrat, ki pa ga je že pet minut kasneje z golom za 1:4 pogasil Nejc Levec. Brežiška ekipa je še naprej napadala, a so fizično močnejši gostje, ki jih vodi lanski trener Brežičanov Simon Sešlar, čvrsto ubranili visoko vodstvo.

Zorko po tekmi ni bil posebej razočaran oz. je poskušal videti predvsem pozitivne stvari. "Mislim, da imamo res mlado ekipo, želimo si igrati in doseči kar se da veliko golov. Danes so nas naše napake in neizkoriščene priložnosti v začetku tekme drago stale in nas pripeljale do točke, ko nismo več mogli parirati nasprotniku. Ampak ta naša mladost je tudi naša prednost in mislim, da bomo s tako igro in s toliko energije tekme tudi zmagovali. Moramo verjeti vase in svojo igro in prepričan sem, da se bomo v tej sezoni še velikokrat veselili," je dejal v prvi izjavi po tekmi in napovedal, da bodo še naprej gojili napadalno igro, ki prinaša veliko priložnosti. "Tudi med polčasom smo verjeli, da lahko obrnemo rezultat in prišli na igrišče z energijo. Še vedno malo preveč žog izgubimo, v sredini danes nismo bili natančni, ampak mislim, da bomo skozi tekme vse boljši in dali vse več golov."

Brežičani so zaigrali v precej posavsko obarvani postavi: Tim Kruljac - Blaž Urh, Andraž Lipec, Tin Martić - Jakob Judež, Žiga Jurečič, David Božič, Marko Felja - Timotej Rešetič, Agon Pajaziti in Ester Sokler, v nadaljevanju pa so priložnost dobili še Žiga Ribič, Dion Miftari, le 16-letni Andraž Ruedl in Damjan Jovanović. V drugem krogu gostujejo pri Jadranu v Dekanih, ki je včeraj visoko, s 5:0, zmagal na gostovanju v Šmartnem.

Krško z deveterico Hrvatov v prvih 11

Krčane, ki jih vodi Iztok Kapušin, sta z goloma v 50. in 84. minuti pokopala Meshack Izuchukwu Ubochioma in Jaka Bizjak. Igrali so v postavi: Matko Kramer, Omar Kočar, Luka Anković (Matic Mrvič), David Žabec, Toni Brezina, Luka Radić, Pedro Henrique Estumano da Costa (Gabriel Budimir), Zvonko Pamić, Martin Vrdoljak (Antonio Đurić), Saša Domić in Ivan Pranjić. Po podatkih NZS je devet med njimi Hrvatov, en Portugalec in en Slovenec (Kočar), v ekipi pa očitno ni niti enega nogometaša iz posavskega okolja. V Krško v nedeljo prihajajo včerajšnji nasprotniki Brežičanov, torej Roltek Dob.

P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam