Časopis za pokrajino Posavje
22.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tekma v Brežicah v sredo zvečer brez gledalcev

Objavljeno: Torek, 11.08.2020    Rubrika: Nogomet Redakcija
brezice_krsko62

Brežiške tribune bodo v sredo zvečer (in verjetno še kar nekaj časa) samevale (na fotografiji nabito polna tribuna na lanskem posavskem derbiju med Brežicami in Krškim, foto: arhiv PO).

Čeprav je bilo sprva predvideno, da bo na sredini večerni tekmi med NK Brežice Terme Čatež in NK Roltek Dob, ki bo na brežiškem nogometnem stadionu prvič pod reflektorji, lahko do največ 100 gledalcev, je dan pred tekmo prvega kroga nove sezone v 2. slovenski nogometni ligi s strani brežiškega kluba prišlo obvestilo, da gledalcev ne bo.

Kot pravijo v klubu, so si zelo prizadevali, da bi njihovi člani lahko imeli podporo domačega občinstva, vendar se je kljub pridobljenemu pozitivnemu mnenju NIJZ danes Nogometna zveza Slovenije (NZS) odločila, da se vse tekme pod okriljem NZS, začenši z jutrišnjim dnem, do nadaljnjega odigrajo brez prisotnosti gledalcev. V nekaterih prvoligaških klubih so se namreč tik pred napovedanim začetkom nove sezone pojavile okužbe z novim koronavirusom, tako da se je NZS poleg tega, da se vse tekme igrajo pred praznimi tribunami, odločila tudi za desetdnevni premik začetka 1. SNL, ki naj bi se po novem začela 22. avgusta. V 2. SNL bodo igrali po načrtovanem razporedu.

"Malo nam je sicer žal, vendar bodo vrata za gledalce na jutrišnji tekmi zaprta, saj stremimo k odgovornemu ravnanju ter strogemu upoštevanju sklepov in predpisov NZS ter odločb pristojnih državnih organov," so še zapisali na svojem Facebook profilu in navijače povabili, naj vseeno pesti držijo od daleč in jim še naprej sledijo na družbenih omrežjih, saj bodo o aktualnem dogajanju sproti obveščali.

R. R., vir: FB profil NK Brežice 1919
« Nazaj na seznam