Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežicah gostili polfinalni turnir DP v dvoranskem nogometu za dijake

Objavljeno: Petek, 14.04.2023    Rubrika: Nogomet Redakcija
sic-brezice-polfinale-drzavnega-prvenstva-v-malem-nogometu-za-dijake (32)

Utrinek z zadnje tekme dneva med SIC Brežice (v temnih dresih) in SUAŠ Ljubljana

V sredo je v športni dvorani Brežice potekal polfinale državnega prvenstva v dvoranskem nogometu za dijake srednjih šol, ki ga je organiziral Strokovno izobraževalni center (SIC) Brežice. Le-ta je imel tudi svojo ekipo med štirimi nastopajočimi šolami, a se brežiškim dijakom ni uspelo uvrstiti na eno od prvih dveh mest, ki sta vodili na finalni turnir. 

Ekipa SIC Brežice je na koncu z zmago, remijem in porazom zasedla 3. mesto, zmagala je ekipa Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana pred Srednjo šolo Domžale, zadnje, 4. mesto pa je osvojila Srednja upravno administrativna šola Ljubljana. Za domačo ekipo so zaigrali: Andraž Sotelšek, Tadej Petančič, Tai Meze, Mark Kerin, Tian Mitič, Jaka Baznik, Tim Pribožič, Luka Malus, Gal Kranjčič, Juš Lovše, Filip Grgij in Žan Zorko.
sic-brezice-polfinale-drzavnega-prvenstva-v-malem-nogometu-za-dijake (42)

Ekipa SIC Brežice je na polfinalnem turnirju osvojila 3. mesto, s čimer je končala svoje nastope v tej sezoni DP v dvoranskem nogometu za dijake srednjih šol.

Kot nam je povedal trener brežiške ekipe in profesor športne vzgoje na šoli Blaž Milar, je bila njihova druga tekma proti SŠ Domžale, ki so jo izgubili z 0:3, ključna, da se niso uvrstili med štiri najboljše srednješolske ekipe v državi. "Dejstvo je, da imamo v primerjavi z ostalimi zelo mlado ekipo, saj so v njej večinoma dijaki 1. in 2. letnika. Vsi sicer trenirajo nogomet, nekaj v Krškem, Brežicah, pri Krki v Novem mestu, eden pa tudi v Zagrebu pri Dinamu," je dejal in še omenil, da so se Brežičani na polfinalni turnir prebili najprej po zmagi s 4:1 proti Gimnaziji Brežice, nato so zmagali na področnem turnirju in se preko enega od štirih četrtfinalnih turnirjev uvrstili v polfinale, za katerega gostiteljstvo so se prijavili že dosti prej in seveda upali, da se bodo nanj tudi uvrstili, saj so le tako lahko turnir tudi organizirali. Milar je še navedel, da je tekmovanje potekalo v duhu fair playa in je minilo brez poškodb, ter se zahvalil vsem, ki so kakor koli sodelovali pri organizaciji (pri organizaciji turnirja sta mu pomagali še športni pedagoginji na SIC Brežice Vladka Lopatič Omerzu in Aleksandra Kožar), pa tudi dijakom za bučno navijanje s tribun. Sicer pa se ni zgodilo prvič, da bi v Brežicah organizirali šolski turnir na takšnem nivoju tekmovanja, saj so v letih 1998 in 1999 že gostili polfinale in celo finale srednješolskega prvenstva v rokometu. 
sic-brezice-polfinale-drzavnega-prvenstva-v-malem-nogometu-za-dijake (16)

Dijaki in nekateri zaposleni na SIC Brežice so poskrbeli za navijaško vzdušje na tribunah.


Po drugi tekmi je sledila kratka otvoritev, v okviru katere je pomočnica ravnateljice Nadja Ivšić pozdravila vse nastopajoče in jim zaželela srečo. Po njenem nagovoru je dijakinja SIC Brežice Manca Mihelin zapela slovensko himno, skupina dijakinj pa se je predstavila s plesno točko, pa tudi sicer je bilo v organizacijo vpletenih kar nekaj dijakov (zapisnikarska miza, fotografiranje ...). 

Rezultati:

SIC Brežice 1:1 ŠC PET Ljubljana
SŠ Domžale 2:1 SUAŠ Ljubljana
ŠC PET Ljubljana 3:1 SUAŠ Ljubljana
SIC Brežice 0:3 SŠ Domžale
SŠ Domžale 3:4 ŠC PET Ljubljana
SUAŠ Ljubljana 2:3 SIC Brežice
sic-brezice-polfinale-drzavnega-prvenstva-v-malem-nogometu-za-dijake (45)

V organizacijo polfinalnega turnirja v Brežicah so bili najbolj vpeti profesorji športne vzgoje na SIC Brežice (z leve) Aleksandra Kožar, Blaž Milar in Vladka Lopatič Omerzu.


Končni vrstni red:

1. mesto: ŠC PET Ljubljana
2. mesto: SŠ Domžale
3. mesto: SIC Brežice
4. mesto: SUAŠ LjubljanaR. R., foto: R. R. in SIC Brežice

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»