Časopis za pokrajino Posavje
12.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv
NUJNO OBVESTILO: Nedeljska elektro dela

V Brežicah potekal »mini večer« ženskega nogometa

Objavljeno: Sobota, 06.04.2019    Rubrika: Nogomet Bralci pišejo
V Brežicah potekal »mini večer« ženskega nogometa
V petek, 22. 3. 2019, je v organizaciji ekip Brežice, Trebnje in Olimpija Ljubljana potekal »mini večer« ženskega nogometa. Na vabilo NK Brežice sta se odzvali ekipi ŽNK Agram Zagreb in ŽNK Bregana, ki delujeta na Hrvaškem. Porodila se je možnost organizacije mini turnirja za selekciji U17 in U13.

V zimskem delu so svoje moči združile ekipe Brežic, Trebnjega in Olimpije, tako da sedaj številčno lahko igramo s selekcijami U13, U15 in U17, Olimpija sodeluje tudi v 1. ŽNL s člansko selekcijo, ekipa Brežic pa v t. i. 2. ŽNL, ki ni pod okriljem NZS.

Z željo po promociji in širjenju ženskega nogometa v Posavju so se torej ekipe deklic U13 ŽNK Trebnje, ŽNK Olimpija in ŽNK Bregana pomerile med sabo ter prikazale zelo borbeno in enakovredno igro.

V Brežicah potekal »mini večer« ženskega nogometa
Zaradi premajhnega števila igralk članske selekcije Brežic so najprej z ŽNK Agram igrala dekleta selekcije U15 na enem igrišču, na drugem pa pomešana ekipa selekcije U17 in ekipe članic ŽNK Brežice. Drugi polčas pa je z Agramom odigrala še selekcija U17. Ekipa Agrama se je izkazala kot zelo trdna in suverena nasprotnica, s svojim znanjem je dominirala v vseh segmentih igre, tako tehnično, taktično kot tudi kondicijsko. Čeprav rezultat ni bil prioriteta, se vseeno kažejo velike razlike tako v pristopu kot tudi odnosu do igre. Naša igra je prepočasna, premalo agresivna in predvsem neodločna, kar naše nasprotnice hitro ugotovijo in tudi izkoristijo sebi v prid. Izgovorov tu ni, imamo premajhen nabor igralk, kar posledično pomeni premajhno zavzetost za delo na treningih, samem obisku treningov in želji po napredku.

Dejstvo je, da je v preteklosti kar nekaj Posavk nosilo državni dres takratne države Jugoslavije kot tudi Slovenije. Glavni promotorki Posavja, Nina Predanič in Kristina Erman, sta gonilni sili ameriške in nizozemske lige, kar predstavlja veliko motivacijo mlajšim obetajočim igralkam, predvsem Juliji Žnidarič in Zoji Kartuš. Dejstvo je, da tujina zna prepoznati talent in ga ustrezno »nagraditi« s promoviranjem v medijih ter na ta način ozaveščati javnost o pozitivnih učinkih nogometa tako na telo kot na krepitev samozavesti deklet, ki se na nogometni poti soočajo s posmehljivostjo in podcenjevalnostjo, češ, nogomet je ja moški šport.

Nekaj utrinkov prijetnega nogometnega druženja v Posavju si oglejte v spodnji fotogaleriji.

Tanja Lekić
« Nazaj na seznam