Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nedeljo prva uradna članska tekma v 10-letni zgodovini ND Posavje Krško

Objavljeno: Četrtek, 05.09.2019    Rubrika: Nogomet Sporočilo
NK Posavje Krško - članska ekipa

Članska ekipa NK Posavje Krško

Ob koncu prvega desetletja udejstvovanja na področju razvoja otroškega in mladinskega nogometa v Krškem bo Nogometno društvo Posavje Krško odigralo svojo prvo uradno člansko tekmo. Povsem posavska članska ekipa bo namreč pod imenom NK Posavje Krško letos premierno nastopala v celjski medobčinski nogometni Ligi Golgeter. Svojo prvo ligaško tekmo v 4. rangu tekmovanja v Sloveniji bo ekipa, praktično v celoti vzgojena v posavskih klubih, odigrala v nedeljo, 8. septembra 2019, ob 16.00 na stadionu Brežice.

V ND Posavje Krško vabimo na tekmo vse posavske ljubitelje nogometa, ki želijo znova uživati v srečanjih domačih članskih nogometašev. Strokovni kader in vseh 22 igralcev članskega moštva NK Posavje Krško je doma v Posavju.

Trenerji mladih nogometašev v krški občini smo ND Posavje Krško februarja 2010 ustanovili s ciljem organizacijsko in strokovno nadgraditi delo z mladimi. Do februarja 2019 smo z vodenjem Nogometne šole NK Krško krški osnovno- in srednješolski nogomet iz povprečja dvignili med TOP 6 v državi. Vzgojili smo 17 mladih reprezentantov Slovenije, osvojili 2 naslova državnega prvaka (U13 in U15).

Domača članska ekipa je vrh razvojne piramide dela z mladimi

Domača članska ekipa je zadnja in izjemno pomembna stopnička na razvojni poti, ki smo jo pred desetletjem začrtali za naše nogometaše. V ND Posavje Krško smo člansko slačilnico vedno videli kot prostor za dokončno uveljavitev mladih krških in posavskih nogometašev. Da je bila naša drzna vizija pravilna, dokazujejo uspešne članske kariere Marka Zalokarja, Jana Gorenca, Davida Kovačeviča, Esterja Soklerja, Tomaža Zakrajška in Gregorja Sikoška (v Krško kot najstnik prišel iz NK Brežice 1919). Vsi so nogometno odrasli v naši ND Posavje Krško in se uveljavili v krškem članskem nogometu. Prepričani smo, da bi takšnih zgodb že do sedaj moralo in bi jih lahko bilo bistveno več.

S preoblikovanjem našega društva v samostojen klub spomladi 2019 je takrat vseh 24 aktivnih trenerjev otrok in mladih v Krškem brez razmisleka sprejelo odločitev o oblikovanju naše prve samostojne članske ekipe. Veseli nas, da so kvalitetni posavski nogometaši – perspektivni mladi in izkušeni iz 1. slovenske članske nogometne lige – v nas prepoznali strokovnega partnerja ter se odločili, da začnemo novo nogometno zgodbo pisati skupaj. Druži nas prijateljstvo, preteklo delo in skupen ambiciozen pogled na razvoj zares posavskega nogometa.

Združeno nogometno Posavje

Vseh 22 igralcev naše članske ekipe razen dveh, ki ju je življenjska pot pripeljala v Posavje, je vzgojenih v Posavju. V ekipi (športni vodja je nekdanji slovenski reprezentant Dejan Rusić) sta kapetana prvoligaške ekipe NK Krško (Dejan Urbanč, Miha Drnovšek), še lani kapetan naših mladincev NŠ NK Krško (Timotej Rešetič) ter nogometaši iz celega Posavja – od Dobove, Bizeljskega, preko Brežic, Krškega, do Sevnice, Šentjerneja. Povezali smo mladost in izkušnje:
  • 24 let in 2 meseca je povprečna starost igralcev,
  • 224 tekem v 1. članski ligi so že zbrali naši nogometaši,
  • 7 igralcev je z nami vsaj 13 let od Nogobikcev do članov.
Združena posavska članska ekipa je eden od zametkov nogometno povezanega Posavja. V ND Posavje Krško smo junija 2019 sklenili dogovor o sodelovanju z NK Brežice 1919. Skupaj želimo združiti nogomet v regiji – in s partnerskim ter spoštljivim razvojem vsakega izmed nas postaviti zdrave in finančno vzdržne temelje za dolgoročno konkurenčnost najboljšim v državi. V otroškem in članskem nogometu, v ženskem in moškem, v velikem in v Futsalu.

Konec tedna bodo prve uradne ligaške tekme od preoblikovanja društva v samostojen klub odigrale tudi prve od 6 otroških ekip ND Posavje Krško; v klubu vadi več kot 110 otrok. Trenerji mladih smo z delom na igriščih sposobni ustvariti domačo člansko ekipo, ki bo stabilen drugoligaš, odskočna deska za talentirane Posavce in ponos navijačem v regiji. Vse, ki jih naša dosedanja zgodba in drzni načrti niso pustili ravnodušne, znova vabimo – čeravno nam Občina Krško po 7 mesecih od naših prvih prošenj še vedno ne dovoli igrati tekem na stadionu v domačem Krškem – na brezplačen ogled prve članske tekme ND Posavje Krško, ki bo v nedeljo, 8. 9. 2019, ob 16.00 na stadionu v Brežicah.

Vir: ND Posavje Krško
« Nazaj na seznam