Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vodstvo NK Krško obsodilo nedavni vandalizem in predstavilo novega trenerja

Objavljeno: Četrtek, 04.04.2019    Rubrika: Nogomet Redakcija
Vodstvo NK Krško obsodilo nedavni vandalizem in predstavilo novega trenerja

Z leve: Andrej Panadić, Zoran Omerzu in odvetnik Drago Šribar

Vodstvo Nogometnega kluba Krško je na sredini novinarski konferenci ostro in z ničelno toleranco obsodilo vandalizem na stadionu Matije Gubca v Krškem, ki se je zgodil minuli vikend, ter predstavilo novo trenersko ime članske zasedbe.

Vodstvo NK Krško obsodilo nedavni vandalizem in predstavilo novega trenerja

Vandali so minuli vikend sredi nogometnega igrišča na stadionu Matije Gubca poškodovali klubsko lastnino ter pri tem povzročili visoko materialno in siceršnjo škodo, je bilo povedano na novinarski konferenci (foto: Facebook profil NK Krško).

VANDALIZEM PRIJAVLJEN POLICIJI

Predsednik NK Krško Zoran Omerzu je na začetku komentiral zadnje neljube dogodke. »Kot veste, je pred dnevi prišlo do nasilnega vdora v prostore kluba, natančneje na osrednje igrišče v lasti Občine Krško, in poškodovanja klubske lastnine. Pri tem je nastala visoka materialna in siceršnja škoda klubu, ljudem v in ob klubu, pokroviteljem in ne nazadnje občini,« je dejal in poudaril, da imajo v klubu ničelno toleranco do nasilja in kriminala na, ob in izven igrišč. »NK Krško je institucija, ki ne bo nikdar in nikomur dovolila ustrahovanja in agresivnih dejanj zoper dobro ime kluba in lastnine,« je bil odločen Omerzu. Javnosti pa tudi povzročiteljem, za katere po njegovih navedbah obstajajo različni neposredni in posredni dokazi, iz kluba sporočajo naslednje: »Nezakonita dejanja vandalizma so bila prijavljena na policijski postaji Krško. Policija je že in bo še opravila zaslišanja na osnovi podanih izjav in zapiskov vodstva kluba o poškodovanju tuje lastnine. Ocena stroškov je opravljena. Občina Krško je že podala prijavo o poškodovanju lastnine in poročilo v zvezi z drugimi nezakonitimi dejanji na PP Krško. Vodstvo NK Krško je v ponedeljek podalo tudi ustne prijave na PP Krško o tem, kdo so domnevni storilci nezakonitih dejanj. Pravna služba kluba skupaj z glavnim pokroviteljem in občino pripravlja vso potrebno dokumentacijo za sodni pregon storilcev.«

Vodstvo NK Krško obsodilo nedavni vandalizem in predstavilo novega trenerja

Predsednik NK Krško Zoran Omerzu

Omerzu je še omenil, da ker zadnji vandalizem in agresija na NK Krško niso osamljeni primeri, so sprožili pravne postopke tudi proti posameznikom in društvom, ki so pred tekmo mlajših selekcij, ki bi morale igrati v preteklem vikendu, grozili prijateljskem sosednjem klubu, ki bi prišel igrat združeno z mlajšo selekcijo v NK Krško. »O vsem imamo dokaze, ki so zavarovani in predani ustreznim organom, tudi zato danes ob meni sedi odvetnik g. Drago Šribar, ki vodi in bo vodil vse pravne postopke proti znanim storilcem kaznivih dejanj zoper NK Krško,« je pojasnil in sporočil, da bo NK Krško v zvezi z dokazi svoje interese ščitil po sodni poti, »to je tudi edina poštena pot«.

ČLANSKO EKIPO PO NOVEM VODI ANDREJ PANADIĆ

Klub ima jasno začrtane cilje, ki jim sledi, je stabilen in usmerjen v prihodnost. Ima stabilen proračun za leto 2019, finančno stanje se postopoma normalizira. Tekmovalni cilj je še vedno obstanek v prvi ligi, tako pri mlajših selekcijah kot tudi prvem moštvu, je navedel Omerzu in dodal, da imajo s prihodom novih trenerjev in igralcev urejene razmere za treninge mlajših selekcij. »Po novem je naša nogometna šola dejansko del nogometnega kluba Krško. Z dosedanjim pogodbenim izvajalcem nogometne šole v NK Krško smo prekinili sodelovanje zato, ker je bilo to dobro za nogometni klub. Od tega trenutka naprej vam lahko zagotovim, da bo imel NK Krško tudi v prihodnje svojo nogometno šolo. Zagotovljen imamo tudi proračun za razvoj teh mladih nogometašev in tudi odlično infrastrukturo.
Vodstvo NK Krško obsodilo nedavni vandalizem in predstavilo novega trenerja

Nov trener članske ekipe Andrej Panadić

Da se nogometna šola tipa ND Posavje v NK Krško nikoli več ne ponovi, smo sprejeli tudi nov statut,« je pojasnil. V klubu je nov, zaupanja vreden trener prve ekipe ter imajo popolno podporo pokroviteljev in nadzornih organov kluba. »Predvsem pa se vsi skupaj zavedamo, da ni nihče večji od NK Krško.« V klubu imajo novega trenerja članske ekipe, Hrvata Andreja Panadića, z bogatimi igralskimi izkušnjami. »Ne predajamo se, borili se bomo, še vedno si lahko izborimo status prvoligaša,« je poudaril Omerzu in dodal, da je Panadić šest let igral za Dinamo Zagreb, bil osem let v nemški Bundesligi, kjer je štiri leta igral za Hamburger SV, s katerim je igral tudi finale pokala Intertoto. Bil je jugoslovanski reprezentant, član reprezentance na SP leta 1990 in tudi hrvaški reprezentant. Kot trener je pred izpadom že rešil Istro, prav tako iranski Padideh FC, trener je bil še v avstrijskem LASK Linzu in v finalu pokala Savdske Arabije vodil Al-Ettifaq. Bil je skavt in analitik v reprezentanci svetovnih podprvakov, Hrvaške.

NOVI VODJA NOGOMETNE ŠOLE JE IZTOK KAPUŠIN

Po Omerzujevih besedah so imenovali nov trenerski štab nogometne šole NK Krško, prav tako tudi vodjo nogometne šole – Iztoka Kapušina. »Je domačin in ima najvišjo možno trenersko izobrazbo. Je pedagog, bdel bo nad delom mlajših selekcij in tudi sam bo vodil treninge najmlajših,« je dejal o njem in nadaljeval, da imajo zagotovljena finančna sredstva za nemoteno delovanje nogometne šole, za potrebe njenega delovanja so odprli tudi bančni račun, ki je ločen od računa članskega moštva. »Naše najmlajše bodo vodili kvalitetni in strokovni trenerji ter jih pripravljali na dan, ko bodo prestopili prag članskega moštva,« je povedal Omerzu in še dodal, da je njihovo finančno stanje obvladljivo in da se gibljejo znotraj zastavljenega finančnega načrta. »Že od jeseni delamo na izboljšanju finančnega stanja, pri čemer smo uspešni. Proračun članskega moštva smo znižali na polovico v primerjavi z lanskim letom. V klubu je uspešno zaključena redna revizija poslovanja, ki so jo izvedli pooblaščeni revizorji, prav tako smo oddali tudi vso dokumentacijo za licenciranje na NZS. Stanje v NK Krško smo stabilizirali, klub deluje normalno,« je še dejal.

Panadić je poudaril, da se v teh desetih dneh, odkar je prišel v klub, počuti več kot odlično, saj je nadušen nad kulturo in prijaznostjo vseh okoli njega. »Verjemite mi, da nisem prišel sem, da bi želel izpasti iz lige,« je poudaril in dodal, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da klub obstane v prvi ligi, saj ima odlično bazo nogometašev, na katerih se splača delati. »Fantje so zelo motivirani in želijo isto kot jaz – ostati v prvi ligi. Dejal sem jim, da morajo imeti po koncu tekme raztrgane hlače in krvav nos, da jih bodo ljudje in navijači znali ceniti,« je še povedal.

VADNINE DO SEPTEMBRA NE BO

Omerzu je ob Kapušinovi odsotnosti prebral sporočilo slednjega staršem otrok, ki trenirajo in bi radi trenirali v nogometni šoli NK Krško. Kapušin med drugim zagotavlja, da ima NK Krško najboljšo nogometno šolo, v katero vpisujejo nove nogometaše, stare od 7 do 11 let. Vabijo tudi starše tistih otrok, ki so že igrali za NK Krško, da jih pripeljejo nazaj na igrišče z umetno travo. Vadnine za otroke, stare od 7 do 11 let, do začetka novega šolskega leta ne bo.

R. R.
« Nazaj na seznam