Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Dobrodelna akcija Ta dobra večerja je v teku!

Objavljeno: Sreda, 26.05.2021    Rubrika: NOVICE Sporočilo
ozara brežice 1

Ozara Brežice

Napočil je trenutek, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali. Prvič: po dolgem času lahko odložimo kuhalnice in se prepustimo kulinaričnemu razvajanju v gostilnah širom Slovenije. In drugič: dočakali smo vrnitev dobrodelne akcije Ta dobra večerja, v kateri restavracije in nevladne organizacije združujejo moči za dober namen! Dobra hrana + dober namen = ta dobra večerja.

Cilj je zbrati čim več denarja za lokalne nevladne organizacije, ki spreminjajo našo družbo na bolje. Kako? Dobre namene nevladnih organizacij podprite s simboličnim prispevkom 5 evrov, osem restavracij in ena trgovina pa bodo med vsemi sodelujočimi izžrebale srečneže, ki jih bodo nagradili z gurmanskim doživetjem v dvoje! 
 
reset 3

Pivnica Reset


Posavski »ta dober par«:
 
Pri parčkanju pivovarne in pivnice Reset z nevladno organizacijo Ozara Slovenija - enota Brežice  je sodelovalo regionalno stičišče nevladnih organizacij Posavja: Zavod Dobra družba.

TADOBRA_VECERJA_FB_COVER_NVO
V Pivnici Reset so se odločili, da priskočijo na pomoč Ozari Brežice, ki skrbi za ljudi v duševni stiski. Plavanje, zrak, sonce in druženje so eden najmočnejših zaveznikov sprostitve in predaha, ki pozitivno vplivajo na njihove varovance. S simbolično donacijo 5 evrov boste Ozari Brežice pomagali, da bodo lahko svojim varovancem kupili čim več kart za sprostitev na bazenu, ki je nekaterim od nas samoumevna, drugim pa predstavlja luksuz. Za njih bo to majhen korak proti duševnemu zdravju.
 
»Ozarci« so namreč prestali hude čase zaradi epidemije. Odsotnost druženja in rednega obiska podporne skupine je nekatere uporabnike pahnila v stanja maničnosti, strahu, panike, nekatere pa so rešili pred samomorom. Žal pa je 6 varovank in varovancev izgubilo svojo bitko. Zaradi dolgotrajnega in ponavljajočega psihičnega stresa in napora so zbolela in se predala tudi njihova telesa.
 
V Pivnici Reset bodo med vsemi sodelujočimi v tej humanitarni nagradni igri izžrebali nekoga, ki ga bodo za dobrodelnost nagradili z večerjo za dve osebi, ogledom pivovarne in degustacijo!

Akcija traja do nedelje, 30. maja 2021, do polnoči. Pravila in pogoji za sodelovanje so objavljeni tukaj.

Vir: Zavod Dobra družba

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam
»