Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Naj prostovoljska organizacija PGD Krško, naj prostovoljec pa Andraž Dostal

Objavljeno: Torek, 11.05.2021    Rubrika: NOVICE Sporočilo
AndražDostal

Andraž Dostal

Občina Krško je objavila javni natečaj za naziv »Naj prostovoljec« in »Naj prostovoljska organizacija leta 2020, saj ima prostovoljsko delo velik pomen za razvoj, prispeva k razvijanju solidarnosti, zato ga je potrebno negovati in ustrezno vrednotiti ter spodbujati.

Občanke in občani ste za naj prostovoljca do 30 let izbrali prostovoljca Zveze prijateljev mladine Krško Andraža Dostala (zbral je 2040 glasov, protikandidatka Sara Jurkas Omerzu, prostovoljka Mladinskega centra Krško, pa 1552 glasov). Delo Andraža Dostala je najbolj opazno v okviru programa letovanj, kje je opravljal vloge plavalnega učitelja, vodje skupine in pomočnika pedagoškega vodje. Nepogrešljiv je tudi pri drugih projektih in programih ZPM Krško, kot so pustovanje, dan za spremembe, teden mobilnosti, delavnice v dnevnem centru…
 
PGDKrško

Člani PGD Krško z županom

Naj prostovoljska organizacija leta 2020 je Prostovoljno gasilsko društvo Krško, ki poleg pomoči ob požarih, naravnih in drugih nesrečah skrbi tudi za usposabljanje občanov za varstvo pred požari, usposablja mladino, skrbi za opremo in sredstva za gašenje in pomoč. V društvo, ki letos praznuje 150 let, je vključenih 117 članic in članov.
 
 Vir: Občina Krško
« Nazaj na seznam