Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Obnovljena atletska steza za nove generacije brestaniških športnikov

Objavljeno: Petek, 09.06.2023    Rubrika: NOVICE Redakcija
brestanica steza (40)

Simbolično odprtje obnovljene atletske steze so opravili kar v šolski telovadnici ...

V Brestanici so obnovili atletsko stezo pri tamkajšnji osnovni šoli. V četrtek so novo pridobitev odprli s prireditvijo, ki je zaradi dežja potekala v šolski telovadnici.

Projekt obnove atletske steze, za katerega je Mestna občina Krško namenila dobrih 300 tisoč evrov, je obsegal menjavo robnikov, odstranitev in ureditev nove tartanske steze, odvodnjavanje meteornih voda in izris črt. Uredili so stezo za tek na 60 m, stezo za skok v daljino, metališče za suvanje krogle in korito za skok v daljino. Zaradi dotrajanosti so odstranili tribune in jih nadomestili z novimi betonskimi tribunami, celotno območje rekreacijskih površin so zavarovali z novo panelno ograjo, obe igrišči imata novo razsvetljavo.
brestanica steza (2)

... saj je ravno takrat Brestanico zajela ploha.

»Ta obnova je pomemben mejnik za vse vas, ki obiskujete to šolo, in tudi za širšo lokalno skupnost. Učenke in učenci imate na voljo sodobno športno lokacijo, kjer se boste lahko ukvarjali z atletiko in izboljševali svoje športne sposobnosti,« je dejal župan Janez Kerin in mladim zaželel, da bi na tem objektu kdo med njimi začel športno pot. Iz brestaniške šole so namreč izšli številni znani športniki: atlet Primož Kozmus, rokometaši Uroš Šerbec, Bruno Glaser, Klemen in Nejc Cehte, karateist Sašo Vaš, atleti Lara in Luka Zupanc ter Tim Breznikar, nogometaš Jaka Čuber Potočnik, ultramaratonska tekačica Tinkara Robek in mnogi drugi.
brestanica steza (31)

Na odprtju so zaplesale tudi učiteljice.


 
Novo pridobitev je pozdravila tudi ravnateljica brestaniške šole Martina Ivačič in se zahvalila vsem, ki so pripomogli k obnovi. Ker bodo novo atletsko stezo lahko v izvenšolskem času uporabljali tudi krajanke in krajani Brestanice, je nekaj besed ob tem spregovoril tudi predsednik Sveta KS Brestanica Vlado Bezjak.
 
Otvoritveni program so izvedli brestaniški šolarji in šolarke, ki so imeli pred tem športni dan Povezani v teku, na katerem so gostili zmagovalca Exatlona Marka Špilerja ter tamkajšnje učiteljice na čelu z Natalijo Rovan. Pri simboličnem prerezu traku sta ob županu in ravnateljici sodelovala učenca Urban Lebar, ki je na državnem tekmovanju v atletiki s 3. mestom v metu vorteksa brestaniški šoli priboril prvo državno medaljo, in Nik Arnšek, ki je tekmoval v teku na 60 metrov.
 
P. P.
« Nazaj na seznam
»