Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

1. junija začne delovati še več zobozdravstvenih ambulant ZD Brežice

Objavljeno: Četrtek, 28.05.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
chair-2584260_1920

Foto: Pixabay

Glede na izdana priporočila za obravnavo pacientov v vseh dejavnostih na primarni ravni v času umirjanja epidemije št. 165-07/2020/397 z dne 29. 4. 2020, Odlok o prenehanju veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih na področju zdravstvene dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 (Ur. l. RS, št. 65/20) in Strokovna priporočila za obravnavo pacientov v zobozdravstvenih ambulantah v času sproščanja ukrepov na področju zobozdravstva v razmerah COVID-19, št. 165-18/2020/122 z dne 6. 5. 2020 vam posredujemo obvestilo glede nadaljnjega sproščanja delovanja zobozdravstvenih ambulant.

V Zdravstvenem domu Brežice od 1. 6. 2020 delujejo naslednje ambulante:
  • zobozdravstvena ambulanta za odrasle, katere nosilec je Matjaž STRAŠEK, dr. dent. med.;
  • zobozdravstvena ambulanta za odrasle na Trdinovi 1 v Brežicah, katere nosilka je Tina NIKOLIĆ, dr. dent. med.;
  • specialistična ambulanta za otroško in preventivno zobozdravstvo, katere nosilka je Tadeja RIS KOLER, dr. dent. med., specialistka otroškega in preventivnega zobozdravstva;
  • zobozdravstvena ambulanta za odrasle, otroke in mladino na Bizeljskem, katere nosilka je Jelena RAČANOVIĆ, dr. dent. med.;
  • zobozdravstvena ambulanta za odrasle, katere nosilec je Žarko STANIŠIĆ, dr. dent. med.;
  • zobozdravstvena ambulanta za odrasle, otroke in mladino v Osnovni šoli Dobova, katere nosilka je Ružica SERDARUŠIĆ LEBO, dr. dent. med.;
  • zobozdravstvena ambulanta za otroke in mladino v Osnovni šoli Brežice, katere nosilka je Sanja PINTARIĆ, dr. dent. med., in
  • zobozdravstvena ambulanta za otroke in mladino, katere nosilka je Dušica ZANDOMENI, dr. dent. med.
V navedenih ambulantah bodo obravnavani pacienti z nujnimi zobozdravstvenimi stanji, ki zahtevajo prvo pomoč (prvo uro ordinacijskega časa) in pacienti, ki imajo izbranega osebnega zobozdravnika v teh ambulantah ter njihovo stanje, glede na ponovno triažo, zahteva obravnavo. Vsi pacienti morajo biti predhodno naročeni. Triaže ob vhodu pacientov, ki ne bodo predhodno naročeni, ne bodo usmerjale v čakalnice ambulant.

Termini za obravnavo, na katere so bili pacienti naročeni pred razglasitvijo epidemije COVID-19, ne veljajo. Zobozdravstvene ambulante bodo po izvedeni ponovni triaži pacientom dodelile nove termine.

Za vse navedene ambulante naročanje poteka v posamezni zobozdravstveni ambulanti, in sicer prvi dve uri ordinacijskega časa po telefonu in po elektronski pošti.

Do nadaljnjega ne delujejo zobozdravstvene ambulante v Osnovnih šolah Velika dolina, Artiče in Cerklje ob Krki.

Nujna zobozdravstvena vstopna točka Novo mesto bo do nadaljnjega med tednom (od ponedeljka do petka) obravnavala zgolj paciente, ki imajo, poleg nujnega zobozdravstvenega stanja, tudi pozitiven rezultat brisa za COVID-19.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih bo dežurna zobozdravstvena služba, kot v času pred epidemijo, med 8. in 12. uro organizirana v Zdravstvenem domu Novo mesto. Pacienti se morajo v navedeno ambulanto predhodno naročiti.

Vir: ZD Brežice
« Nazaj na seznam