Časopis za pokrajino Posavje
2.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

10 let Rotary kluba Sevnica

Objavljeno: Sreda, 18.09.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Rotary klub Sevnica, 10 let (21)

V Rotary klubu Sevnica skrbijo tudi za podmladek.

V včerajšnjem zgodnjem večeru so članice in člani Rotary kluba Sevnica s srečanjem v Gostišču Dolinšek na Vrhu pri Boštanju obeležili 10 let delovanja.

V Rotary klubu Sevnica, ki so ga pred desetimi leti s podpisom temeljne listine ustanovili mag. Breda Drenek Sotošek, Štefan Teraž in Dušan Lipej, je trenutno aktivnih 17 članic in članov, enoletni mandat vodenja kluba pa je v letošnjem letu zaupan Antonu Grilcu.

V desetih letih delovanja je postal Rotary klub Sevnica, ki je del »Rotary International and The Rotary Foundation« z več kot milijon članov v več kot 200 državah in geografskih regijah, prepoznaven po dobrodelnih prireditvah v lokalnem okolju. Eden izmed dogodkov, ki je postal stalnica, je dobrodelni koncert Imeti rad, na katerem zbrana sredstva podarijo v dobrodelne namene. V letošnjem jubilejnem letu so izdelali tudi zbornik ter podpisali listino o pobratenju z Rotary klubom Vinkovci iz hrvaške Slavonije.

Družaben dogodek ob 10-letnici delovanja sevniškega rotary kluba, na katerem sta bila med številnimi gosti tudi aktualna guvernerka Distrikta 1912 (vanj spada 49 rotary klubov iz Slovenije in 19 klubov iz Makedonije) Irena Kos ter njen predhodnik, ki je bil guverner v obdobju 2018/2019, Janez Lipec, sta z nastopom popestrila mlada in nadarjena brežiška glasbenika, Maja Weiss in Robi Petan.

S. R.

 
« Nazaj na seznam