Časopis za pokrajino Posavje
21.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

40 let Doma upokojencev Sevnica

Objavljeno: Nedelja, 30.06.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
40 let Doma upokojencev Sevnica (61)

V mesecu juniju Dom upokojencev Sevnica praznuje 40 let delovanja in na slovesnosti so opravili razrez torte: stanovalec doma Ivan Pinoza, vodja doma Nina Mažgon in direktorica DUO Impoljca Darja Cizelj.

Ob 40-letnici obstoja so v petek v sevniškem domu upokojencev pripravili krajšo slovesnost ter na njej predstavili tudi delovanje doma, v katerem prebiva 95 starostnic in starostnikov, eno mesto pa je namenjeno dnevnemu varstvu. Za oskrbovanke in oskrbovance skrbi 53 zaposlenih.

Dom upokojencev Sevnica, ki je enota DUO Impoljca, je svoja vrata odprl 29. junija 1979. Gradnja doma se je pričela na pobudo Sevničana Cveta Gradišarja, dr. med., specialista psihiatrije in družinske terapije, ki je bil direktor doma upokojencev in oskrbovancev na Impoljci v letih 1972–1983. Prva vodja doma je bila Mira Mlakar, nato Franja Svažič, zadnje leto pa sevniški dom upokojencev vodi mag. Nina Mažgon.

Zbrane na dogodku so nagovorili direktorica DUO Impoljca Darja Cizelj, vodja Doma upokojencev Sevnica mag. Nina Mažgon, župan Srečko Ocvirk in sekretar Skupnosti socialnih zavodov Slovenije Jaka Bizjak. Ko je bila beseda dana še gostom, so besede pohvale in zahvale za vsakodnevno 24-urno skrb za stanovalke in stanovalce doma izrekli Milka Cizelj, ki je DUO Impoljca vodila v letih 1983–2008, Franja Svažič, ki je Dom upokojencev Sevnica vodila v letih 2004–2018, predsednica KS Sevnica, ki je tudi predsednica sveta doma in občinska svetnica, Stanka Žičkar ter predsednica Društva upokojencev Sevnica Ana Jelančić.

Dogodek je s pevskim in recitacijskim nastopom obogatil domski pevski zborček Lipa, ki ga vodi Darinka Košar. Na harmoniki je pevke in pevce spremljal Branko Žibert. Na harfi sta se vsaka z eno solo točko predstavili Tinkara Jene in Lana Kozinc iz razreda učiteljice Ane Uršič ter na ksilofonu Jošt Fister iz razreda učitelja Ernesta Kramarja (vsi trije imenovani učenci obiskujejo GŠ Sevnica).

Prijetnemu programu, ki ga je povezovala Darja Borin, je sledil razrez torte, ki so jo pripravile zaposlene v domski kuhinji. Druženje se je nato nadaljevalo na sončni terasi ob domu.

S. R.
« Nazaj na seznam