Časopis za pokrajino Posavje
11.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Armeško z novim mostom čez Lokvanjski potok

Objavljeno: Torek, 23.06.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
otvoritev prenovljenega mosta na armeskem (29)

Ob rezanju traku (z leve): Vlado Bezjak, Damjan Bogovič, Miran Stanko in Rok Leskovar

Na Armeškem so župan občine mag. Miran Stanko, predsednik sveta KS Brestanica Vlado Bezjak, Rok Leskovar z Oddelka za gospodarsko infrastrukturo na občini ter Damjan Bogovič kot predsednik sosednje KS Koprivnica in predstavnik družbe Kostak Krško, v kateri so izvajali gradbena dela, v včerajšnjem popoldnevu predali namenu obnovljen most čez Lokvanjski potok.

Ob izgradnji novega mostu čez Lokvanjski potok v vznožju tamkajšnje cerkve Sv. Križa, preko katerega v nadaljevanju vodi cesta proti Raztezu, sta bili urejeni in utrjeni tudi struga in brežina potoka ter odvodnjavanje meteornih vod. Investicija, ki je bila izvedena v mesecih od julija do decembra minulega leta, je znašala dobrih 227.000 evrov.

otvoritev prenovljenega mosta na armeskem (31)

Otvoritev je pospremilo lepo število občanov.

Kot je dejal Vlado Bezjak, nov most in tudi razširjeno cestišče na odseku ceste Brestanica–Armeško–Veliki Kamen zgotavljata večjo varnost udeležencem v prometu, posledično pa tudi višjo kakovost bivanja tamkajšnjim krajanom. Kot je k temu dodal župan Stanko, občina nadaljuje z investicijami v urejanje infrastrukture na območju krajevne skupnosti Brestanica, pri čemer so v ospredju mostovi. Kot prvi za zaključeno investicijo na Armeškem bo prenove deležen most na Cesti na ribnik v Stolovniku, v izdelavi je projektna dokumentacija za izgradnjo mosta čez potok Brestanica na Gorici pri Raztezu, nakar naj bi v prihodnjem letu stekla tudi izgradnja mosta čez Belski potok v Reštanju.

Krajšo slovesnost, ki se jo je udeležilo lepo število domačinov in občanov iz drugih predelov Brestanice in občine, je povezovala Margareta Marjetič, z igranjem na harmoniko pa jo je popestril Roman Drstvenšek.

B. M.
« Nazaj na seznam