Časopis za pokrajino Posavje
20.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Asfaltirajo obnovljen odsek od bencinskega servisa do krožišča

Objavljeno: Torek, 14.03.2023    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_9655

Asfaltiranje površin za pešce in kolesarje

Danes se je začelo grobo asfaltiranje cestišča ter površin za pešce in kolesarje na odseku Ceste krških žrtev od bencinskega servisa OMV do vključno novega krožišča pri Mercatorju.

Gre za zaključek druge etape obnove glavne prometnice skozi Krško, ki zajema rekonstrukcijo glavne ceste  rekonstrukcijo križišča, površin za pešce in kolesarje, avtobusnih postajališč s čakališčem, preureditev obstoječih cestnih priključkov, izgradnjo nove fekalne kanalizacije, novih komunalnih vodov ter ureditev prometne opreme in signalizacije. Kot so prejšnji teden sporočili z Mestne občine Krško, je v načrtu, da se bo v teh dneh polagal grobi asfalt, v naslednjem tednu, od 20. 3. do 24. 3., pa je predvideno polaganje zaključnega sloja asfalta, potem sledi še risanje talnih oznak. Če bodo dela potekala po načrtih, bo cesta za promet odprta konec marca.
DSC_9678

Delno so že asfaltirali odsek proti OMV.Odsek pSkupna vrednost projekta, ki ga Mestna občina Krško izvaja skupaj z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo, znaša okoli 3,8 milijona evrov, od tega bo skoraj 2,3 milijona evrov zagotovila DRSI, nekaj več kot 1,5 milijona evrov pa Mestna občina Krško.

P. P.
« Nazaj na seznam
»