Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Avgustovsko neurje v radeški občini povzročilo za tri milijone evrov škode

Objavljeno: Sreda, 14.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Radeska seja, okt. 2020 (3)

Radeška seja je potekala v skladu s priporočili NIJZ v Domu kulture.

V ponedeljek se je v Domu kulture Radeče odvijala 11. redna seja radeškega občinskega sveta v skladu s priporočili NIJZ.

Med prvimi točkami dnevnega reda je potekala obravnava odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o podelitvi koncesije za upravljanje kabelsko-razdelilnega sistema za prenos televizijskega, internetnega in telefonskega signala v radeški občini. Po zaključeni predstavitvi ter razpravi so sprejeli sklep, da se koncesijska pogodba podaljša z dosedanjih štirih na osem let. V nadaljevanju je Stanko Šalamon, direktor podjetja Eurocon d.o.o. iz Ljubljane, predstavil načrte razvoja odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij na t. i. sivih conah. Med drugim je povedal, da bodo še v tem mesecu izbrali izvajalca gradnje, prve priključitve na omrežje pa bi že lahko stekle v poletnih mesecih leta 2021. »Željo po priključku mora naročnik izraziti sam,« je še poudaril ter dodal, da bo strošek hišnega priključka za naročnika 150 evrov. Sekretar RKS-OZ Laško Radeče Vlado Marot je predstavil višino zbranih finančnih sredstev za družino Bogner iz Loga pri Vrhovem, ki je v začetku letošnjega maja ostala zaradi požara brez strehe nad glavo. V akciji zbiranja pomoči je bilo zbranih dobrih 88 tisoč evrov donacij. Zbrana sredstva so omogočila, da je osemčlanska družina ponovno na varnem in toplem v urejenem domu, a ker je 6.700 evrov donatorskih sredstev ostalo neporabljenih, se je družina strinjala, da se sredstva, zbrana na računu RKS OZ Laško – Radeče, namenijo za odpravo posledic hudega neurja, ki je 30. avgusta prizadelo radeško občino. Župan Tomaž Režun je dejal, da se giba skupna ocena škode, ki jo je avgustovsko neurje povzročilo na objektih, avtomobilih in kmetijskih površinah, dobre tri milijone evrov.

V zaključnem delu občinske seje so svetnice in svetniki obravnavali in sprejeli nov Statut Občine Radeče ter Poslovnik o delu Občinskega sveta Občine Radeče. Na razpis za novo petletno vodenje OŠ Marjana Nemca Radeče sta prispeli dve vlogi, eno je vložila dosedanja ravnateljica Katja Selčan, drugo zaposlena na šoli Jana Wetz. Občinski svet je podal pozitivno mnenje obema.

S. R.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam