Časopis za pokrajino Posavje
2.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Bazen Sevnica odpira svoja vrata ta konec tedna

Objavljeno: Četrtek, 04.07.2019    Rubrika: NOVICE Sporočilo
DSCN5819

Konec tedna, če bo vreme lepo, bo mogoče zaplavati v obnovljenem sevniškem bazenu.

V primeru pozitivne ocene kakovosti vode in lepega vremena bo upravljalec Bazena Sevnica, zavod KŠTM, bazen za obiskovalce odprl jutri ob 15. uri. Vstop na bazen bo na dan odprtja brezplačen.

Sevniški bazen je bil zgrajen leta 1985. Prenova je bila tako po več kot tridesetih letih obratovanja nujna. Cilj te obsežne in izvedbeno zahtevne investicije je poleg vsestranskega zadovoljstva občankam in občanom omogočiti tudi koriščenje prostora za preživljanje prostega časa, druženje in rekreacijo v poletnih mesecih na način, ki ustreza sodobnim higienskim, varnostnim in drugim predpisanim standardom. Bazen Sevnica predstavlja pomemben del športne in prostočasne infrastrukture v sevniški občini. Občina Sevnica je po sprejemu proračuna za leto 2019 pričela s postopki izbora izvajalca za načrtovano obnovo. Izbran izvajalec, Javno podjetje Komunala d.o.o. Sevnica, je z obnovitvenimi deli pričel v mesecu marcu.

Obnova sevniškega bazena poteka v dveh fazah

Prva faza obnove, to je obnova bazenskih školjk olimpijskega in otroškega bazena ter zamenjava celotne bazenske tehnike, je končana. V prvi fazi prenove so bila izvedena naslednja dela: na olimpijskem in otroškem bazenu je bila odstranjena dotrajana PVC folija in celotni prelivni rob školjke, ki ni več ustrezal predpisanim standardom. Izveden je bil nov prelivni kanal z vgradnjo prefabriciranih betonskih kanalet ter novih bazenskih rešetk. Obe bazenski školjki sta bili temeljito očiščeni, sanirane so bile tudi poškodbe na betonskem delu obeh školjk in na kompenzacijskem bazenu. Olimpijski bazen je bil prekrit s 1.500 kvadratnimi metri, otroški pa s 110 kvadratnimi metri nove PVC folije. Nova folija je sive barve, kar v sončnem vremenu bazenski vodi daje prav poseben odtenek modre. V celoti so bile odstranjene betonske plošče obstoječe kinete ter vsa dosedanja cevna inštalacija v kineti. Izkopani so bili novi jaški za nove cevovode okoli obeh školjk ter nov jašek za strojnico masažne črpalke. V drugi fazi prenove je namreč načrtovana tudi vgradnja vratne masaže (t.i. labodji vrat). Nove cevi so preko kompenzacijskega jaška povezane na obstoječo strojnico. Okoli obeh bazenov so položene nove betonske plošče. Bazenska tehnika je v celoti nova. Zamenjana je bila torej tlačna in prelivna instalacija, poleg tega so bile vgrajene še nove šobe za dovod vode, narejena nova cevna povezava talnega odvzema vode in nova cevna povezava odvzema vzorcev vode. Olimpijski bazen ima tudi nove stenske reflektorje za razsvetljavo vode in kot že navedeno nove prelivne kanale z novimi bazenskimi rešetkami. Vrednost izvedenih del prve faze obnove znaša 528.757,26 evrov z DDV.

Jeseni je načrtovana druga faza prenove

Po zaključku kopalne sezone sledi še druga faza obnove sevniškega bazena, to je celostna obnova strojnice. Načrtovana je zamenjava filtrov, črpalk in naprav za kemijsko pripravo vode. Na že pripravljeno inštalacijo se bo priklopil sistem za masažo, ki bo novost na sevniškem bazenu. V strojnici bodo zamenjane tudi vse elektro inštalacije. Vrednost del predvidenih za drugo fazo obnove znaša 669.787,72 evrov z DDV. Obnovljen sevniški bazen obiskovalcem zagotavlja dodatno varnost pri uporabi bazena ter dviguje higienske in kakovostne standarde pri kopanju. Kvalitetni pregled in prevzem del je bil opravljen v sredo, 3. julija. Izvajajo se še postopki za ustrezno pripravo vode, pregled s strani pristojnega inšpektorata bo izveden v petek, 5. julija, dopoldan. V primeru pozitivne ocene kakovosti vode in lepega vremena bo upravljalec Bazena Sevnica, zavod KŠTM, bazen za obiskovalce odprl jutri ob 15. uri. Vstop na bazen bo na dan odprtja brezplačen. Občina Sevnica, skupaj s KŠTM Sevnica in Komunalo Sevnica, vse občanke in občane vljudno vabi na preživljanje prostega časa in prijetno poletno osvežitev na Bazen Sevnica.

Vir: Občina Sevnica
 
« Nazaj na seznam