Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Bizeljski gasilci prevzeli novo avtocisterno

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Bizeljski gasilci prevzeli novo avtocisterno

PGD Bizeljsko, ki letos obeležuje 119 let delovanja, je v nedeljskem popoldnevu slavnostno prevzelo novo gasilsko avtocisterno GVC 16/25, namenjeno za gašenje požara in manjših intervencij. Staro, ki so jo imeli v uporabi kar 33 let, bodo še obdržali v sestavi. Nova avtocisterna je vredna 177 tisoč evrov, 85 odstotkov je krila Gasilska zveza Brežice oz. občinski proračun, ostanek v višini 27 tisoč evrov so prispevali gasilci ter nabavili še za okoli pet tisoč opreme. Sredstva so črpali iz rezerve, odprodaje starega gasilskega doma, donacij krajanov, krajevne skupnosti in občine, je dejal predsednik PGD Bizeljsko Herman Premelč. Vsem, ki so pomagali, so se zahvalili tudi s priznanji.

Na slovesnosti v zadružnem domu, tik ob gasilskem domu, so za gasilce in kraj veliko pridobitev pozdravili župan občine Brežice Ivan Molan, vrh Gasilske zveze Brežice, predsednik domače Krajevne skupnosti, v imenu dobavitelja vozila Webo d.o.o. Dragomelj Borut Satler in okoliški gasilci, tudi iz še dveh društev na Bizeljskem ter s hrvaške strani, saj gasilci tkejo prijateljstvo z gasilci iz sosednjih Draš, ter številni domačini.

Župan Ivan Molan in predsednik Gasilske zveze Brežice Mihael Boranič sta slavnostno predala ključe novega vozila poveljniku Jerneju Geršaku in častnemu poveljniku Alojzu Antoloviču. Po slovesnosti je domači župnik Vlado Leskovar s pomočjo duhovniškega kolega s hrvaškega Kraljevca na Sotli blagoslovil novo vozilo in tako kot vsi zbrani zaželel čim manj intervencij.

Na prireditvi so v kulturnem programu pod mentorstvom Vilka Ureka nastopile učenke tamkajšnje šole, ki tvorijo tudi gasilski podmladek, zbranim pa zapel Moški pevski zbor Bizeljsko. Za vse so gasilke pripravile pogostitev, tako da so se v lepem nedeljskem popoldnevu zadržali na druženju z gasilci.

S. V.

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte